Home » Nieuws » Eens een ’t Ambachter, altijd een ’t Ambachter

Eens een ’t Ambachter, altijd een ’t Ambachter

Eens een ’t Ambachter, altijd een ’t Ambachter
Meenhuis

Een schot in de roos wordt het door de leden van de Facebookpagina Foto’s van en over Hendrik-Ido-Ambacht’ genoemd.

Ary Cramer, bekend van de organisatie (in het verleden) in o.a. Hendrik-Ido-Ambacht van consumentenbeurzen en sinds 1996 actief in de Ambachtse politiek. Je kunt hem regelmatig in het dorp tegenkomen voor een praatje. Zijn hobby is o.a. de Ambachtse straten op de foto te zetten. De foto’s (zeker de oude) roepen nostalgische gevoelens op. Enkele weken geleden opende hij op Facebook een pagina om zo inwoners deelgenoot te maken van de reeds gemaakte en via derden verkregen foto’s. Dit werd zeer enthousiast ontvangen. Zeker nu in coronatijd veel inwoners thuis zijn. Zij doken in hun fotoboeken en plaatsten ook oude en nieuwe foto’s op de pagina.

Er ontstond een echt oud ‘t Ambachts gevoel. Herinneringen kwamen bij veel inwoners weer naar boven, oudere kleinkinderen die hun grootouders op foto’s zagen, jeugdvrienden die mooie verhalen wisten te vertellen. Met name ouderen die door de foto’s en verhalen herinneringen kregen en veel plezier aan de Facebookgroep beleven. Inwoners zagen weer foto’s van hun dierbaren die ze zelf niet in hun bezit hadden, en foto’s werden zelfs naar mensen toegestuurd, hoe mooi is dit. Dit geeft een heel goed gevoel, dat we in deze toch moeilijke en eenzame tijden wat voor de ‘t Ambachters met deze fotopagina kunnen doen. Zelfs inwoners die uit Ambacht zijn vertrokken weten de fotogroep te vinden en blijven op die manier nog betrokken bij hun geboortedorp.

In slechts enkele weken groeide het ledenaantal naar 2807 (per 11-1-2021) enthousiaste liefhebbers van oude en nieuwe foto’s van Hendrik-Ido-Ambacht.

https://www.facebook.com/groups/849159299151597

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.