Home » Nieuws » Eerste Avondwandelvierdaagse Verkeersregelaars in Hendrik-Ido-Ambacht een groot succes!

Eerste Avondwandelvierdaagse Verkeersregelaars in Hendrik-Ido-Ambacht een groot succes!

Eerste Avondwandelvierdaagse Verkeersregelaars in Hendrik-Ido-Ambacht een groot succes!

Geen wandelvier-, maar een wandeldriedaagse, maar wel met versnaperingen, presentjes en muziek.

Vorig jaar organiseerde Wandelsport Oostendam nog voor de 42e keer de avondwandelvierdaagse van Hendrik-Ido-Ambacht. Mede door het plotselinge overlijden van Jaap van Beek, al die jaren de grote kartrekker van dit evenement, besloot Wandelsport Oostendam de organisatie ervan te beëindigen. Dank zij de Stichting Verkeersregelaar H.I.Ambacht, die zich bereid toonde het stokje over te nemen kon de avondvierdaagse 2019 gewoon door gaan. En met succes!

Toch een avondwandel4daagse!
“Toen begin dit jaar dreigde dat er geen avond4daagse leek te komen, hebben wij als Stichting Verkeersregelaar H.I.Ambacht besloten, dit te gaan organiseren”, vertelt Arie Scheurwater, voorzitter van de Stichting. “Het is een mooie, sportieve en sociale gebeurtenis, waar niet alleen de kinderen elk jaar weer veel plezier aan beleven. Ook voor sommige ouderen is het een ontdekkingsreis door ons mooie dorp”. De Stichting is al jaren lang bij de organisatie van de avond4daagse betrokken en heeft de kennis en middelen in huis om zo’n groot evenement perfect te organiseren.

Mooie routes
Dit jaar vertrok de avond4daagse elke avond vanaf het Jeugdspeelpark in het recreatiegebied Sandelingen-Ambacht. Op de eerste avond werden de wijken Krommeweg, de Volgerlanden en Dorp aangedaan. De tweede avond moest helaas wegens ‘code oranje’ van het KNMI worden afgelast. Op de derde avond konden de wandelaars uitgebreid genieten van het mooie recreatiegebied Sandelingen-Ambacht. Voor veel wandelaars was het de eerste keer, dat zij hier kwamen, maar aan hun reacties te horen zal het beslist niet de laatste keer geweest zijn. De slotavond voerde het wandelpeloton over het sportpark Schildman in de richting van het winkelcentrum De Schoof in de wijk Oostendam. Daar werden zij opgewacht door het showkorps Jong Holland uit Zwijndrecht en met dit korps voorop trokken zij naar het gemeentehuis, waar het defilé werd afgenomen door burgemeester Jan Heijkoop.

Minder dagen, meer wandelaars
Geen 4, maar 3 dagen, maar dat mocht voor de 791 deelnemers aan de 5 km en de 19 deelnemers aan de 10 km de pret niet drukken en natuurlijk ontvingen zij allemaal toch de dik verdiende 4daagsemedaille. Dat er dit jaar ruim 300 meer wandelaars aan de avondvierdaagse mee deden was niet alleen te danken aan de voortreffelijke organisatie. Het feit dat de avondvierdaagse van Zwijndrecht bij gebrek aan vrijwilligers moest worden afgelast speelde daarbij zeker ook een grote rol!

Nog meer groepen
Dit jaar deden er weer meer groepen mee, die zich luidruchtig lieten horen. In totaal 9 groepen met 450 wandelaars zorgden voor meer dan de helft van het totale aantal deelnemers. De Ambachtse scholen werden met 344 wandelaars vertgenwoordigd door de teams Admiraal, De Vlinders, De vrienden van de Meander, de vrienden van de Klimboom, de vrienden van de Wijngaard en SOL Squad. Van de sportverenigingen hebben we Hockeyclub Derby uit Zwijndrecht met 48 deelnemers gezien. Verder 19 zingende wandelaars van Zinge! En 48 deelnemers van het team ‘Altijd gezellig’. Wie deze groep vertegenwoordigden was mij niet duidelijk, maar gezellig was het zeker!

Vlekkeloos verlopen
De begeleiders, verkeerregelaars, handhavers en EHBO’ers zorgden er ook dit jaar weer voor, dat de wandelavonden vlekkeloos verliepen. Jumbo en DIRK zorgden voor een versnapering onderweg, de wandelaars werden op de laatste avond binnengehaald door de showband Jong Holland uit Zwijndrecht en bij de finish deelden burgemeester Jan Heijkoop en wethouder Ralph Lafleur namens de gemeente aan de wandelaartjes een presentje in de vorm van een doosje pepermuntjes uit. Een mooi einde van een zeer geslaagde avond3daagse 2019!

Tekst en foto’s: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.