Home » Nieuws » Eerste-Hulp-Bij-Kleine-Letters

Eerste-Hulp-Bij-Kleine-Letters

Eerste-Hulp-Bij-Kleine-Letters

Zit u weleens met uw handen in het haar? Wat moet je doen met een brief die je niet begrijpt? Kent u uw rechten? Bent u bekend met alle voorzieningen op juridisch vlak? Begrijpt u alle kleine lettertjes?

Het is een veelgehoord probleem bij een dagvaarding, een onterechte boete of bezwaarprocedure. De taal die gebruikt wordt, is zo ingewikkeld, dat je niet weet hoe je het aan moet pakken. De juridische, de financiële en de digitale wirwar. Hoe zorg je dat je er niet in verstrikt raakt?

Juist hiervoor is ‘Eerste Hulp Bij Kleine Letters’ in het leven geroepen. Deze nieuwe service wordt aangeboden door Schuldhulpmaatje Zwijndrecht in samenwerking met Het Badhuis.

Wethouder Tycho Jansen (Financiën en Armoedebestrijding) heeft op 1 mei om 10.00 uur de feestelijke opening verricht met het aansnijden van een heerlijke taart. ‘Een service die voorkomt dat burgers in grotere problemen komen, fijn dat dit met vrijwilligers kan worden gerealiseerd. Voor de gemeente zou dit te kostbaar kunnen zijn’, aldus Tycho Jansen.

Tegelijk met ‘Eerste Hulp bij Kleine Letters’, vindt er in Het Badhuis een spreekuur plaats waar u terecht kunt met al uw digitale vragen. De combinatie van deze spreekuren biedt Zwijndrecht een compleet aanbod waardoor juist voorkomen kan worden dat uw ene probleem weer een volgende veroorzaakt. Het gecombineerde spreekuur wordt bemenst door ter zake kundige vrijwilligers met een professionele achtergrond. Hierdoor kunnen de diensten kosteloos worden aangeboden.

Onze vrijwilligers hebben ook kennis van het volledige zorgaanbod in Zwijndrecht. Zij kunnen u indien van toepassing ook doorverwijzen naar de juiste professional.

Om u een idee te geven waarvoor u terecht kunt, een paar voorbeelden: Het aanvragen van DIGID De SparenDoor-Besparen-app Toegang tot digitale overheidsloketten Telebankieren Het aanvragen van toeslagen Het aanvragen van kwijtschelding Het schrijven van een officiële brief Bezwaar maken

Kom voor dit soort zaken of voor problemen met uw computer, tablet of telefoon, gerust op woensdagmorgen eens binnenlopen in Het Badhuis aan de Prins Hendrikstraat 2 te Zwijndrecht. Dat kan tussen 10-12 uur. De koffie staat klaar!

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.