Home » Nieuws » Eerste Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Zomerlanden

Eerste Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Zomerlanden

Eerste Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Zomerlanden

Zaterdag 24 september organiseert Natuurbegraafplaats Zomerlanden haar eerste Inspiratiedag. Tijdens deze open dag kom je alles te weten over natuurbegraven en een ‘groene’ en persoonlijke uitvaart. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, een informatiemarkt, muziek en diverse kleine demonstraties.

Het programma
Op de Inspiratiedag ontdek je op een laagdrempelige manier wat er allemaal mogelijk is op een hedendaagse uitvaart. Op de informatiemarkt naast het ontvangsthuis van de begraafplaats zijn diverse kramen aanwezig waar je inspiratie kunt opdoen op het gebied van sprekers, rouwbegeleiding, kisten, urnen, rouwvervoer, muziek, de laatste zorg en bloemen. Er worden daarbij ook diverse kleine demonstraties gegeven. Bekijk wat er komt kijken bij een natuurbegrafenis, leer hoe een wade met zorg wordt gevouwen en aanschouw hoe een kist met de hand wordt gemaakt. Ook is er ieder half uur een rondleiding over de natuurbegraafplaats. Het uitgebreide programma vindt u op de website.

Een jaar geopend
Zomerlanden is nu een jaar geopend als eerste, grote natuurbegraafplaats van de Hoeksche Waard en de hele provincie Zuid-Holland. Het oeverbos in Heinenoord bestaat deels uit een oud loofbos en deels uit jonge nieuwe bomen. Steeds meer mensen raken bekend met ‘natuurbegraven’. Anders dan op een traditionele begraafplaats, kies je hier een eigen plekje in de natuur met eeuwigdurende grafrust waarmee je het natuurgebied beschermt. Dat spreekt veel mensen aan die ook elders in de provincie wonen.

Toegang is gratis
U bent van harte welkom op zaterdag 24 september van 11.00 tot 16.00 uur bij het ontvangsthuis aan de Boonsweg 117 in Heinenoord. Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar wel gewenst via de website: www.zomerlanden.nl. Voor meer informatie kunt u dagelijks contact opnemen via e-mail en telefoon.

Boonsweg 117 | 3274 LH Heinenoord |
0186 700 208 | info@zomerlanden.nl |
www.zomerlanden.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.