Home » Nieuws » EHBO-vereniging Rijsoord al 83 jaar actief

EHBO-vereniging Rijsoord al 83 jaar actief

EHBO-vereniging Rijsoord al 83 jaar actief
Keukenstudio Dordrecht

De EHBO-vereniging Rijsoord bestaat al sinds 1937 en heeft nu bijna 50 leden. In de herfst- en wintermaanden worden er cursussen gehouden om de geleerde vaardigheden op peil te houden. Door de corona heeft de EHBO-vereniging Rijsoord echter een jaar lang gedwongen de opleidingen stilgelegd. Nu zijn de herhalingscursussen weer gestart. De leden zijn blij, want “we mogen weer”.

Veel mensen zijn bereid hun medeburgers hulp te verlenen als dat nodig is. Maar door het behalen van het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis verhoogt dit de kwaliteit van de hulp die men kan bieden. En daar blijft het niet bij. Door jaarlijks de herhalingscursussen te volgen blijft het diploma Eerste Hulp ook geldig. Na iedere twee jaar wordt de behendigheid van de eerstehulpverlener getoetst naar aanleiding van een aantal zogenaamde competentieonderdelen. Dit betekent dat de eerstehulpverlener het geheel aan kennis en vaardigheden moet beheersen van wat nodig is om op een goede manier eerste hulp te kunnen verlenen, alsmede een correcte benadering van en het omgaan met een slachtoffer.

Onderdeel van de opleiding is het reanimeren van volwassenen en kinderen. Dit belangrijk onderdeel wordt ook als reanimatiecursus aangeboden. Deze AED / Reanimatiecursus is bedoeld voor volwassenen die willen weten hoe zij moeten handelen bij een hartstilstand. Tijdens deze cursus leert men hoe men iemand met een hartstilstand zo effectief mogelijk kunt helpen. Naast een training op het gebied van hartmassage en beademing krijgt men ook instructies over het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator). EHBO-vereniging Rijsoord biedt 2 cursussen reanimatie aan: de basiscursus en de herhalingscursus.

Deze cursussen worden op dinsdagavond gegeven door 2 kaderinstructeurs in De Klimop-school aan de Gerard Alewijnszstraat in Rijsoord.

EHBO-vereniging Rijsoord verzorgt ook regelmatig de hulpverlening op verzoek van andere verenigingen, organisaties en bedrijven bij activiteiten of ander grootschalige evenementen. Hierbij is te denken aan sportevenementen, zoals voetbaltoernooien, wielerrondes, etc. Ook bij de fiets4daagse en de festiviteiten in de carnavalstijd is de Rijsoordse EHBO aanwezig.

Bij de EHBO-vereniging Rijsoord zijn de herhalingscursussen nu weer begonnen na een jaar van gedwongen stilstand door corona. Bij het begin van de herhalingscursus stond het bestuur even stil bij de jubilarissen van de afgelopen 2 jaren. Vijfentwintig jaar lid van de EHBO-vereniging Rijsoord waren Rene Lodder, Pleuni Hagestein, Peter van Hal, Derus den Hartog, Jaap de Waard en Lisette van Diggelen. Veertig jaar lid was Janni van ‘t Zelfde en vijfenveertig jaar lid waren Teunie Los en erelid Klara van Gameren. De nieuwe voorzitter Leen Kruithof was 50 jaar lid.

De EHBO-vereniging Rijsoord beschikt over een eigen website waar meer informatie staat: www.ehborijsoord.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.