Home » Nieuws » English please!

English please!

English please!

Honderden basisscholieren uit Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht kregen Engelse les van enthousiaste leerlingen van het DevelsteinCollege. Volgens het principe doeltaal is voertaal stonden de havoleerlingen op hun voormalige basisschool voor de klas waar zij met een interactieve quiz hun ‘students’ uitdaagden om in het Engels te communiceren.

Voor zowel de basisscholieren als voor de derdejaars havoleerlingen was deze Engelse les een afwisselende manier om bezig te zijn met het vak. Na een voorstelronde om warm te draaien, werd ook de quiz over de Britse cultuur en het koningshuis volledig in het Engels behandeld. Dat ging de ‘students’, variërend van groep 6 tot 8 van elf deelnemende basisscholen, al heel goed af. “Het is voor onze leerlingen natuurlijk hartstikke leuk om weer eens langs te gaan bij hun oude basisschool en dan helemaal om op het plekje van hun vroegere juf of meester zelf voor de klas te mogen staan,” licht docente Engels Natalie Breidel toe. De gehele dag stond op het DevelsteinCollege in het teken van ‘Happy English Language Day’ met speciale activiteiten tijdens de les, een Engelse twist in de gezonde schoolkantine en een gedichtenwedstrijd.

Leerlingen van het DevelsteinCollege kunnen vanaf het tweede leerjaar het versterkt talenonderwijs (VTO) volgen met talenprogramma’s voor Cambridge Certificate, Delf Junior of Goethe Deutsch. Het levert een waardevol (inter)nationaal erkend certificaat op en is mede daarom bijzonder populair onder leerlingen. Dankzij het principe doeltaal is voertaal wordt Engels spreken ‘a piece of cake’.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.