Home » Nieuws » Ensemble Piacevole zingt Schütz in Hendrik-Ido-Ambacht

Ensemble Piacevole zingt Schütz in Hendrik-Ido-Ambacht

Ensemble Piacevole zingt Schütz in Hendrik-Ido-Ambacht
Meenhuis

Op zaterdagavond 8 mei zal Ensemble Piacevole een concert geven in de Dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht. Op de lessenaar staan het Officium Mortuorum van Jacobus de Kerle (1531-1591) en de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz (1585-1672).

Nanette Mans (sopraan) zingt enkele Psalmen van Schütz, waaronder het troostvolle ‘Ich werde nicht sterben.’

Mei is de maand van de bevrijding, van uitbrekende lente en de naderende vreugde van Pinksteren. De werken die worden uitgevoerd staan in het teken hiervan. Het requiem van De Kerle en de Exequien van Schütz zijn van tijdloze schoonheid, het is muziek die verwijst naar hemelse vreugde.

De muzikale leiding is in handen van Gerben Budding, stadsorganist van de Goudse Sint Jan, en artistiek leider van Ensemble Piacevole. Naast solist Nanette Mans bestaat het Ensemble uit de volgende zangers: Marjon van der Linden (sopraan), Dick Valk en Albert-Jan van Ginkel (tenor), Maartje Masereeuw en Beppie de Rooy (alt), Rens van der Hee, Kees van Bochove en Erik Murre (bas).

Het is de eerst keer dat Ensemble Piacevole optreedt in de Dorpskerk. Het concert maakt deel uit van de serie concerten van Stichting Duyschot Concerten.

Ensemble Piacevole heet u van harte welkom op dit live-streamconcert dat rechtstreeks vanuit de Dorpskerk wordt uitgezonden en hoopt dat u zult genieten van deze prachtige muziek.

Het concert is te beluisteren via deze link: www.ensemblepiacevole.nl/live en via het YouTubekanaal van Gerben Budding.

Datum: 8 mei 2021
Tijdstip: 20.00 uur

Er zal een digitale collecte zijn om de onkosten te bestrijden. Doneren kan ook: Stichting Ensemble Piacevole heeft een ANBI-status, giften zijn aftrekbaar voor de belastingen. Het rekeningnummer is NL35 INGB 0007 1740 92 t.n.v. Stichting Ensemble Piacevole.

www.ensemblepiacevole.nl
www.gerbenbudding.nl
www.duyschot.nl
www.nanettemans.com

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.