Home » Nieuws » Expositie werk van Wim Noordam in Hotel ARA

Expositie werk van Wim Noordam in Hotel ARA

Expositie werk van Wim Noordam in Hotel ARA
Meenhuis

Geboren in Rotterdam, maar getogen in Zwijndrecht, Wim Noordam. Kunstenaar die gebruik maakt van zijn jarenlange ervaring in de grafische sector en de daarbij gehanteerde technische mogelijkheden. Hij vult zijn dagelijks leven met het maken en tonen van zijn en was de afgelopen jaren steevast aanwezig bij alle kunstmarkten in de regio. Hij vertelt, “Als grafisch vormgever werk ik voor allerlei bedrijven en organisaties. Denk daarbij aan drukwerk en printwerk. Van boekomslagen tot autobeletteringen. Van logo’s tot jaarverslagen, enzovoort. Ik werk dan binnen de kaders van een huisstijl, die ik zelf ontwerp of aangeleverd krijg.”

Solo-expositie Hotel Ara
Vanaf donderdag 03 januari 2019 tot donderdag 28 februari 2019 zal zijn werk te zien zijn in het van der Valk hotel in Zwijndrecht. Hoeveel werken zullen er dan te zien zijn? “Dat zullen er tussen de dertig en veertig zijn. Dat is vrij werk, maar ook wat ik in opdracht heb gemaakt voor zowel bedrijven als particulieren.” Hoe omschrijf je je werk? “Dat is eigenlijk heel divers. Wat ik nu maak is eigenlijk begonnen als een soort uitlaadklep binnen mijn werk als grafisch vormgever. Maar ik vind het ook heerlijk om kunst te maken en daarbij gebruik ik allerlei technieken. Die grafische kunst versterkt dan weer mijn grafische vormgeving en andersom. Het één versterkt het ander eigenlijk, het bijt elkaar echt niet. Ik vind het dan ook interessant om allerlei onderwerpen te mixen om een nieuw beeld te creëren.”
Hoe kom je tot een eindresultaat?
Daarover wil hij niet veel kwijt, behalve, “Het is een combinatie van teken- en schildertechniek en dat kan op papier zijn of op hout. Ik fotografeer veel en ik combineer het allemaal en laat het dan printen op verschillende materialen.” Dan is het af om bewerk je het nog? “Nee, wat ik wel eens doe is een unieke lijst maken, dan moet je denken aan restmateriaal dat ik om het uitgeprinte materiaal heen zet en dat versterkt eigenlijk het kunstwerk. Dan wordt het één geheel.”

Computer en kunst
Wordt het deels gebruiken van de computer bij het maken van kunst wel geaccepteerd? “Ik denk dat de computer in het algemeen zo veel wordt gebruikt, dat dat ook gezien wordt als een goed middel om in kunst te gebruiken. Sowieso vind ik dat je als kunstenaar nieuwe technieken moet omarmen. Er gebeurt ook veel op het gebied van 3D printen en ik vind dat mooie interessante ontwikkelingen.” Je werkt doet het ook goed bij bedrijven, hoe komt dat denk je zelf? “Ik werk vaak in opdracht. Dat kan heel divers zijn, een stad, een vakantiefoto, een paard, een huis, een persoon, een auto, maar ook tandwielkasten, hoogwerkers, het proces van het leveren van drinkwater, enzovoort. Het is mooi als mijn kunstwerken mensen weten te raken. Hoe meer mensen mijn werk zien des te beter. Daarom sta ik regelmatig met mijn partner Josje op kunstbeurzen, kunstroutes, daarnaast hebben we regelmatig exposities op allerlei plaatsen. En dan nu in januari en februari de solo-expositie in Hotel ARA in Zwijndrecht, met grafische kunst van allerlei onderwerpen.” Afbeeldingen van zijn werk zijn op www.wimnoordam.nl te zien en geven een indruk van zijn werk.

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.