Home » Nieuws » Feestelijke opening Winkelcentrum Walburg

Feestelijke opening Winkelcentrum Walburg

Feestelijke opening Winkelcentrum Walburg

Zaterdag 2 november was het eindelijk zover. Na een maandenlange verbouwing heeft winkelcentrum Walburg een complete make over gekregen. Als kers op de taart kwam burgemeester Hein van der Loo de officiële opening verrichten.

Files voor een felbegeerde parkeerplek. Geagiteerde automobilisten en opgewonden bezoekers. Drommen mensen die enthousiast samenschoolden rond de hoofdentree van Winkelcentrum Walburg, met op de achtergrond een Halloween spookhuis. De menigte stond tussen bomen met lange witte slingers die als een cascade van papier- tussen de hoosbuien door – gedwee meewaaiden op een milde novemberwind. Het markante tafereel speelde zich af in het kader van de feestelijke opening van het verbouwde winkelcentrum Walburg.

Nadat burgemeester Hein van der Loo het vernieuwde Walburg officieel had geopend toog het fanfarecorps ongeduldig door de nieuwe entree en paradeerde professioneel door het winkelcentrum. De harde muzieknoten van het hippe orkest werden nog eens versterkt door de overdekte ruimte en de klanken van ‘pokerface’ van Lady Gaga echoden dik tegen de ruiten van de winkelpromenade. Een medewerker van de bloemist bedekte haar oren tegen het overweldigende geluid. “Ik vind de muziek heel goed, maar als ik dit tot zes uur aan moet horen heb ik morgen hoofdpijn”, kenschetste de bloembindster.

Verbouwing verliep fasegewijs
De verbouwing van Winkelcentrum Walburg verliep fasegewijs, waarbij zowel het interieur, het exterieur als de buitenruimte aangepakt zijn. De uitgangspunten van het ontwerpplan waren dat het vernieuwde winkelcentrum eigentijds, herkenbaar en flexibel moest worden. Dit resulteerde zowel in aanpassingen aan de binnenkant, maar ook de buitenkant werd in de verbouwing meegenomen. Daarbij zijn niet alleen een aantal bouwkundige onderdelen veranderd, maar zijn ook geheel nieuwe gevelmaterialen aangebracht.

‘Moderne look’
Het winkelend publiek zal bemerken dat de vier entrees zijn vernieuwd met een verhoogd plafond en de toepassing van veel glaswerk. Ook het plein voor de HEMA heeft een nieuw plafond gekregen en de kolommen tussen de winkels in de passages en op de pleinen zijn mooi gestuct. Er is eveneens gekozen voor een strak lichtplan, wat de ruimte een moderne uitstraling moet geven.

Verbouwingshinder
Alhoewel er alles aan gedaan is de bezoekers zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden van de werkzaamheden en alle winkels gedurende de bouw bereikbaar te houden, kon toch niet helemaal voorkomen worden dat sommige winkeliers een tijdje door de zure appel heen moesten bijten. Zo vindt ook Kelly Schotting (34) van Multi Vlaai, die ruim zeven maanden in weer en wind buiten heeft moeten staan met haar collega’s en klandizie. “Onze zaak is ook helemaal verbouwd en daardoor hebben we van juni tot november buiten naast de visboer gestaan. In die tijd hebben we zo’n beetje alles meegemaakt. Dat varieert van hittegolf tot wespenplaag en veel koude en natte dagen. Dat was echt niet leuk meer. Er is zelfs op het terrein een zak met explosieven gevonden, waardoor iedereen geëvacueerd moest worden”. Maar na het “zuur” volgt beslist het “zoet” voor Multi Vlaai. “We hebben nu een prachtige zaak met extra ruimte. Wat ook zo leuk is zijn de zitjes die we nu hebben. Mensen kunnen nu bij ons ook iets te eten en drinken bestellen aan een tafeltje”.

Het was een tijdje afzien voor de medewerkers van Multi Vlaai, maar nu willen ze de opening vieren met een leuke actie. “Wij zijn zo blij met onze nieuwe winkel en dat alles achter de rug is, dat op zaterdag 9 november alle klanten bij de aankoop van één vlaai een appelkruimelvlaai voor de helft van de prijs krijgen.”, belooft Schotting opgetogen.

Tekst: Jacqueline Doevendans

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.