Home » Nieuws » Fitnesszaal Fysiotherapie Ambacht vernieuwd

Fitnesszaal Fysiotherapie Ambacht vernieuwd

Fitnesszaal Fysiotherapie Ambacht vernieuwd

De fitnesszaal van fysiotherapie Ambacht aan de Avelingen wordt volledig vernieuwd. Wij zijn er op dit moment druk mee bezig. Buiten een nieuwe vloer ondergaat vooral de inrichting, de trainingsapparatuur en zelfs de manier van trainen een metamorfose. Nog even geduld en dan kan er in oktober van start worden gegaan. “Het gaat heel mooi worden en wij zijn er klaar voor”, aldus Menno Bol en Friso Paulussen (eigenaren van Fysiotherapie Ambacht).

Meer mogelijkheden met een vernieuwde visie
Vorig jaar tijdens de lockdown hebben wij helaas moeten beslissen om de sportgroepen helemaal stil te leggen. In verband met de te houden afstand was er alleen één-op-één training mogelijk. Gelukkig is er meer ruimte ontstaan na de doorgevoerde versoepelingen en zien wij nu meer mogelijkheden om uit te breiden. En dat niet alleen. Wij hebben de tijd gebruikt om een nieuwe visie te ontwikkelen en te implementeren. En dus zoals gezegd een andere, leukere manier van trainen.

Reaxing!
Als eerste in de regio beschikken wij straks over innovatieve en interactieve fitnessapparatuur in de oefenzaal zodat functioneel trainen naar een nog hoger niveau kan worden gebracht. Deze nieuwe functies bieden ons en jullie zoveel meer mogelijkheden. De manier waarop getraind wordt heet ‘Reaxing’. Reaxing betekent vrij vertaald reageren. Reageren zit in ons instinct, in het DNA van onze zintuigen.

De uitdagingen en moeilijkheden van het dagelijks leven zitten ons vaker dan ons lief is in de weg. Minstens één keer in ons leven hebben we allemaal te maken gehad met onvoorspelbare situaties en hebben we snel moeten reageren.

Reageren vertegenwoordigt de sleutel voor individueel psycho-lichamelijk welzijn. Er is speciale apparatuur ontwikkeld waarmee je middels reageren getraind wordt. Hierbij wordt er op een leuke en afwisselende manier aandacht besteed aan de combinatie van cognitie, interactie en beweging. Wij hebben daarmee een primeur in de regio op het gebied van oefenmateriaal.

Fysiotherapeutisch begeleide medifit
Wij hebben gemerkt dat er veel vraag is naar de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysiotherapeut te komen sporten bij langdurige klachten of het bevorderen van de algemene gezondheid. Het voordeel van sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut is dat je direct contact hebt met een deskundige en dat je vooraf aan kunt geven aan welk, specifiek of persoonlijk doel gewerkt gaat worden. Samen wordt er dan een plan gemaakt en ga je aan de slag. Bij een blessure of overbelasting kun je direct terecht bij een van de therapeuten voor behandeling.

Tijdens de medifit zal er een uur lang getraind worden in circuitvorm in combinatie met de Reaxing methode, waarbij alle spiergroepen zullen worden aangesproken. De groepen zullen bestaan uit maximaal 7 personen en altijd worden begeleid door een van onze fysiotherapeuten.

Aanmelden
In oktober zullen wij starten met de eerste groepen. Vooraf stellen wij de groepen samen en kan worden aangeven welke, van de beschikbare, dagen de voorkeur hebben. Wees er snel bij, want bij aanmelding ontvangt je een leuk welkomstcadeau voor tijdens het sporten! Aanmelden kan via: medifit@fysiotherapie-ambacht.nl of telefonisch via 078-6817430.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.