Home » Nieuws » Geluksmoment op Nationale Donutdag vrijdag 3 juni

Geluksmoment op Nationale Donutdag vrijdag 3 juni

Geluksmoment op Nationale Donutdag vrijdag 3 juni

Het Leger des Heils en donutproducent Donut Worry Be Happy organiseren op vrijdag 3 juni 2022 opnieuw de Nationale Donutdag. Ook dit jaar koppelen de organisaties traditie aan het beleven van een geluksmomentje. Belangrijkste doel daarbij: samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag wordt ook in Zwijndrecht gevierd. Vanuit Bij Bosshardt Zwijndrecht Burgemeester jansenlaan 151, 3331 HG. Zwijndrecht kan iedereen gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten en een geluksmoment te delen van 10-12 uur. U kunt natuurlijk ook aanschuiven voor een bakje koffie, gezellig praatje, kijkje in het 2e hands winkeltje, om een kopietje te maken of de krant te lezen. https://www.donutdag.nl/

‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld. Met de Nationale Donutdag sluit het Leger des Heils aan bij deze traditie. In de samenwerking met producent Donut Worry Be Happy, staat de gedachte ‘happiness is only real when shared’ centraal. Samen delen staat dan ook centraal. Samen met iemand uit je buurt een geluksmoment delen, elkaar beter leren kennen, onder het genot van een heerlijke donut.

In de afgelopen twee jaar organiseerden beide organisaties ook al de Nationale Donutdag. Het succes daarvan – ondanks coronacrisis – en de positieve reacties van het publiek liggen aan de basis van de jaarlijks terugkerende traditie.

Duurzaam

Donut Worry Be Happy zorgt met zijn donuts het hele jaar door voor geluksmomenten, maar doet daar tijdens Internationale Donutdag nog een schepje bovenop. De donuts worden gemaakt met duurzame ingrediënten van topkwaliteit, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Tijdens Internationale Donut Dag kan er genoten worden van 3 bijzondere smaken: Donut Zafari, Donut Noisette en Donut Hé Clair. Alle drie soorten zijn geschikt voor vegetariërs en zijn zowel halal als koosjer.

Historie

De traditie van Donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes’. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten. Tegenwoordig deelt het Leger des Heils in Amerika en veel andere landen nog altijd donuts uit. Tijdens elk soort noodsituatie in vredestijd – branden, overstromingen, aardbevingen, doorvoerstakingen, stroomuitval – hebben de mobiele kantines van het Leger des Heils duizenden burgers voorzien van donuts.

Bij Bosshardt Zwijndrecht

Bij Bosshardt is de “Huiskamer van de Buurt” op Winkelcentrum Noord, Burgemeester Janssenlaan 151 Zwijndrecht. We zijn open op maandag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 12 uur en van 12:30 tot 15:00 uur en vrijdag van 10 – 12 uur.
Ook in de zomervakantie zijn we gewoon geopend! Tijdens de zomervakantie zijn we open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10 – 12 uur.

Wist u dat u bij Bij Bosshardt ook kleding kunt brengen?

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.