Home » Nieuws » Gemeenteraad verzoekt om snel veilig winkelen mogelijk te maken

Gemeenteraad verzoekt om snel veilig winkelen mogelijk te maken

Gemeenteraad verzoekt om snel veilig winkelen mogelijk te maken

De gemeenteraad heeft gisteren een brandbrief aan de heer W. Kolff voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid gestuurd. Hieronder leest u de desbetreffende brief.

Geachte heer Kolff,

Net zoals andere gemeenten in de regio maken wij, als gezamenlijke fractievoorzitters van de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht, ons grote zorgen over de coronacrisis en de genomen vergaande maatregelen zoals de huidige lockdown. Wij willen met deze brief uw oproep ondersteunen om namens alle gemeenten en de veiligheidsregio’s een eenduidige oproep bij het nieuwe kabinet neer te leggen dat er dringend wijziging in beleid nodig is.

Deze crisis raakt ons allemaal. Dagelijks zijn wij over de gevolgen van deze crisis in gesprek met onze inwoners en ondernemers. De Ambachtse, net zoals de andere Drechstedelijke, ondernemers maken zich grote zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf. Ondernemers die wij in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en in de Drechtsteden hard nodig hebben om onder meer de winkelcentra levendig te houden en onze gemeente aantrekkelijk te houden om te wonen, te werken en te winkelen.

De huidige lockdown heeft onze ondernemers opnieuw hard geraakt. Wij maken ons ernstig zorgen over de gevolgen van deze sluiting. Het is ook niet de eerste sluiting waarmee onze ondernemers te maken hebben. De stapeling van kosten en inkomstenderving is voor velen intussen zo hoogopgelopen dat men vreest voor bedrijfsbeëindiging of faillissement. Het resultaat hiervan is een minder aantrekkelijk winkelaanbod, leegstand in winkelcentra en forse maatschappelijke en emotionele schade, ook op de langere termijn, voor iedereen. Aan de andere kant kunnen deze bedrijven geen kant op, want als ze zich failliet laten verklaren zitten ze nog met hoge schulden.

Wij maken ons echter zorgen over het afnemende draagvlak voor de huidige maatregelen, onder zowel onze inwoners als ook onze ondernemers.

Voor de lange termijn is een duurzaam perspectief nodig. Zolang de pandemie zich nog laat gelden, begrijpen wij dat er maatregelen nodig zijn om de schadelijke effecten hiervan te minimaliseren. En dat vereist een nieuw concept waarbij inwoners én middenstanders op een zo veilig mogelijke manier verder kunnen. Overigens is dit ook van belang voor alle gedupeerde branches en sectoren en voor tal van andere activiteiten in onze gemeente.

Wij verzoeken u via het Veiligheidsberaad het kabinet te doen oproepen om op de kortst mogelijke termijn veilig winkelen in de, nu als niet-essentiële branches aangemerkte, winkels alsmede horeca en binnensport locaties toch mogelijk te maken én het kabinet te verzoeken met spoed een duurzaam perspectief te bieden voor onze samenleving in deze tijd.

De fractievoorzitters van
SGP-CU,
Gemeente Belangen,
CDA,
VVD,
D66,
PvdA,
AUB,
EVA en
Realistisch Ambacht

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.