Home » Nieuws » Geslaagde actie voor de expeditie Kilimanjaro

Geslaagde actie voor de expeditie Kilimanjaro

Geslaagde actie voor de expeditie Kilimanjaro

Inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht, Jantina Boelaars, is zich aan het voorbereiden om in september van dit jaar de Kilimanjaro te gaan beklimmen. Hiermee vraagt ze aandacht voor de Josephat Torner Foundation Europe.

De Josephat Torner Foundation Europe zet zich in om meer bekendheid te krijgen voor de problemen die er zijn in met name in Tanzania voor kinderen met albinisme. Zij zijn daar niet veilig! Men gelooft dat de huid en de botten een medicinale werking hebben en geluk brengen. Het bijgeloof zit diep. Het kan en mag niet zo zijn dat kinderen met albinisme geen toekomst hebben. Het is van groot belang dat mensen kennis krijgen over albinisme en dat dorpen worden voorbereid, zodat kinderen weer bij hun ouders kunnen opgroeien.

Door middel van de tocht naar de top van de Kilimanjaro willen ze daar aandacht voor vragen. De kosten van de reis worden door de deelnemers zelf betaald. Al het geld dat extra ingezameld wordt gaat rechtstreeks naar de Foundation. De reis naar Tanzania staat gepland voor van 20 september t/m 1 oktober 2018. Meer informatie vindt u op de blog van Jantina: opexpeditie.jouwweb.nl en op www.jfte.org

Geslaagde actie
De eerste actie om geld in te zamelen was op donderdag 1 maart. Die dag werden verse zelfgemaakte tomaten- en kippensoep, potten zelfgemaakte appelmoes en gegrilde kipkluifjes verkocht. De dag ervoor was er bijna 45 liter soep gekookt, 570 soepballetjes gedraaid, 10 kilo tomaten en anderen groenten verwerkt, bouillon getrokken van 8 kilo kippenpoten en ruim 15 kilo kipkluifjes gegrild. De opbrengst van deze smakelijke actie is € 423,90. We bedanken poelier Meinten (weekmarkt), Lekker eten bij Kees (weekmarkt), Jumbo Van Daalhuizen en vleeswaren groothandel J. de Waal voor het gratis beschikbaar stellen van kip, groenten en appels. Super dat zoveel mensen (sponsoren, bestellers en soepkokers) hun hart lieten spreken ‘to protect people with albinism’.

Volgende actie
Op vrijdagavond 6 april kun je voor het goede doel een GROEPSLES PUMP volgen in Sportplaza, Nijverheidsweg 64 te H.I.Ambacht. Deze les kost € 7,50 en een groot deel van dit bedrag komt ten goede aan bovenstaande stichting. Meld je aan voor deze les via: info@sportplaza-hendrikidoambacht.nl of bel met Sportplaza, tel. 078 6472792. Aanvang: 19.15 uur. Pump tot 20.30 uur. Afsluiting met koffie, thee en wat lekkers. Schrijf je snel in, want vol = vol. Na betaling is je inschrijving definitief.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.