Home » Nieuws » Geslaagde opening Beeldenpark

Geslaagde opening Beeldenpark

Geslaagde opening Beeldenpark

Zaterdag 17 september was opnieuw een feestelijke en gezellige dag in Zwijndrecht i.v.m. het 25-jarig jubileum van Stichting Beeldenpark Drechtoevers. Onder grote belangstelling werd de tentoonstelling VOORUITZIEN officieel geopend. Na een welkomstwoord van de voorzitter van het beeldenpark volgde een toelichting op de expositie. Daarna hield burgemeester Hein van der Loo een enthousiaste toespraak, die met de bezoekers het glas hief op een fantastische jubileumexpositie en op het prachtige beeldenpark. Iedereen kon met de aanwezige kunstenaars en elkaar in gesprek.

Eerder was er al een Preview geweest, waarbij het eerste exemplaar van de jubileum catalogus werd overhandigd aan wethouder Jacqueline van Dongen.

Deze catalogus kan op de tentoonstelling gekocht worden en is ook via de website van de Stichting te bestelllen.

Het begon allemaal al op 1 september. Toen werden er 3 imposante beelden, samen met een glazen huis met werken van verschillende beeldend kunstenaars, op het Raadhuisplein geplaatst. Ook werd het veel besproken schaalmodel van Hanneken van Dordt in de hal van het gemeentehuis geplaatst.

De expositie heet niet voor niets VOORUITZIEN. Aan dit thema werd invulling gegeven door werken van gevestigde kunstenaars te combineren met beeldhouwwerken van jonge(re) kunstenaars en vormt zo de rode draad van dit jubileum: verleden – heden – toekomst. Voor feestelijke optredens waren ook jeugdige dansers en zangers uitgenodigd. De komende weken zijn er nog veel activiteiten (workshops, wedstrijden enz.) speciaal voor de jeugd.

In verband met de opening heeft het jeugdpopkoor Zinge! uit Hendrik-Ido-Ambacht, met ca. 80 jongeren, onder grote belangstelling op het Raadhuisplein opgetreden.

Ondanks een start met regen en windstoten, waarbij enig moment zelfs de tent waarin zij stonden dreigde om te waaien, brak gelukkig toch de zon door.

Tegen 16.00 uur ging het feest in het Noordpark met droog weer verder. Onder de begeleidende muziek van Trio VastGoed werden inspirerende toelichtingen gegeven op de twee land-art projecten, die de afgelopen weken ter plaatse werden ontwikkeld. Jeugd heeft hier deels ook aan meegewerkt. Vaak werd dit gevolgd door al dan niet toevallige voorbijgangers of speciaal langsgekomen schoolklassen. Als afsluiting was er nog een drankje en een hapje en nog diverse optredens.

Het was een fantastische dag, waar iedereen met veel plezier op terugkijkt. De komende maand kunt u de prachtige kunstwerken bij KunZt en op het Raadhuisplein nog bekijken, een echte aanrader!

Op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag bent u tot en met 23 oktober van 13.30-16.30 uur van harte welkom
(zie ook: www.kunztzwijndrecht.nl en
www.beeldenparkdrechtoevers.nl). Het bestuur bedankt alle kunstenaars, sponsoren, vrijwilligers en bezoekers die deze dagen mogelijk hebben gemaakt. Ze kijkt met veel plezier terug op deze dagen en vol vertrouwen naar de toekomst!

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.