Home » Nieuws » Heerjansdam is de baas op sportpark De Noord

Heerjansdam is de baas op sportpark De Noord

Heerjansdam is de baas op sportpark De Noord

Gebrek aan scorend vermogen breekt VVGZ op.

Vooraf voorspelden insiders dat het er bij VVGZ-Heerjansdam weer als vanouds om zou spannen wie de sterkste zou zijn. Ook de statistiek van vorig seizoen (0-0 en 3-3) speelde mogelijk mee bij die inschatting. Het pakte afgelopen zaterdag echter anders uit op sportpark de Noord. Heerjansdam was overduidelijk de baas en boekte een verdiende 1-4 overwinning.

Derde plaats
Mede door dit resultaat steeg Heerjansdam (met 20 punten uit 10 wedstrijden) naar een verdienstelijke derde plaats in de ‘zuidelijke’ eerste klasse C, een competitie waarin Sliedrecht vooralsnog ongeslagen aan de leiding gaat. VVGZ is na tien speelronden met elf punten terug te vinden op de elfde plaats.

Lat
De ‘Vogels’ begonnen nog wel zo voortvarend aan de klus tegen de ‘buren’. Al binnen vijf minuten pegelde Tom van Oorschot de bal op de lat, maar het hoopvolle beginnen kreeg geen vervolg. Na ruim tien minuten spelen kreeg VVGZ-goalie Jeroen Kloosterman een inzet van Koen Botterhuis niet onder controle en Ronald Ouwens stond op de juiste plaats om Heerjansdam naar een 0-1 voorsprong te tikken. “Soms heb je ook wat geluk nodig om de wedstrijd naar je toe trekken,” memoreerde VVGZ-trainer Danny Mulder het schot op de lat. “Maar het was ons kennelijk niet gegund. Gebrek aan scorend vermogen is ons grote probleem. Het vertrek van een speler als Jasper Huisman voelen we nog steeds.” Er waren nog wat kansjes voor de thuisploeg, maar gedurende de eerste helft werd Heerjansdam steeds sterker en met een rake kopbal bekroonde Jelmer Nugteren het overwicht van de bezoekers: 0-2.

Keren
Na de pauze probeerde Mulder met twee wissels en een driemansvoorhoede het tij te keren. Heerjansdam kwam kortstondig onder druk te staan en doelman Sander Schreuder moest ook in actie komen. Tegelijkertijd kwam er ruimte voor de ploeg van trainer Patrick Kok. Boy Stoops (0-3) en Giovanni Smit (0-4) slaagden er in om goedlopende counters af te ronden. Het was tevens het bewijs dat bij Heerjansdam meerdere spelers een doelpuntje kunnen maken. In de slotminuut redde Sven Breukhoven met een fraai ingeschoten vrijde trap de eer voor VVGZ: 1-4.

Paul Scheurwater
Los van elkaar wezen beide trainers na afloop op de waarde van Heerjansdam-middenvelder Paul Scheurwater. Mulder had de ervaren, robuuste middenvelder graag bij zijn jonge ploeg gehad. Kok was vanzelfsprekend blij dat hij hem in de gelederen had. Geen stilist, maar maar zelden op een fout te betrappen en altijd bezig om zijn teamgenoten te corrigeren en te dirigeren. Patrick Kok wilde met dit Heerjansdam – het bestuur beraadt zich deze maand over een eventuele contractverlenging – dan nog wel even doorgaan. “Ten opzichte van vorig seizoen hebben we vorderingen gemaakt. Er is een groep met veel mogelijkheden. Ik zou daar graag nog een tijdje mee willen werken.”

VVGZ: Kloosterman; Deetman, Kuyucu, Zwang, Kooiman (46. Navarro); Van Dongen (46. Sanches Silva) , Breukhoven, Alkema, Van Oorschot; Roodhorst, Tucci (74. Kuipers).

Heerjansdam: Schreuder; Smit, Botterhuis, Sloof, Lezer; Scheurwater, Clement, Nugteren (88. Plaizier), Van Noort (74. Salacroup); Ouwens, Stoops (79. Snijders).

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.