Home » Nieuws » Het Develstein College winnaar Lions Kennisconcours 2019

Het Develstein College winnaar Lions Kennisconcours 2019

Het Develstein College winnaar Lions Kennisconcours 2019
Meenhuis

De 12de editie van het Lions Kennisconcours is gewonnen door het team van het Develstein College. Arie Vermeulen, president van Lionsclub Swindregt Were overhandigde de Kennis Uil aan het einde van de avond aan de zes winnende teamleden. Ook was er een cheque ter waarde van € 7.123,50 voor Stichting Seniorenbus Zwijndrecht.

Vrijdag 1 november vond alweer voor de twaalfde keer het Lions Kennisconcours plaats. Ook dit jaar werd dankbaar gebruik gemaakt van de gastvrijheid van het Develsteincollege. Net als voorgaande edities diende de aula van de school aan de Develsingel als arena voor de sportieve strijd om de kennisuil.

De 17 deelnemende teams konden hun kennis testen op het uitdagende palet aan vragen dat Lionsclub Swindregt Were wederom had samengesteld.

Er waren 150 vragen, verdeeld over 15 onderwerpen van elk 10 vragen. De onderwerpen waren zeer divers; onder andere breinbrekers, tuinieren, spionage, godshuizen en iconische foto’s behoorden tot de categorieën die aan de teams werden voorgelegd.

De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd.Het werd net zoals voorgaande jaren een spannende strijd. Bij deze 12de editie ging de eindstrijd tussen de teams van Develstein College, C.D.A. Zwijndrecht en Schipper Accountants. Het team van het Develstein College wist uiteindelijk de meeste punten te scoren. Zichtbaar trots namen zij de Kennisuil voor de zesde maal (2008, 2009, 2010, 2011, 2014 en 2019) mee naar huis.

“Het was een spannende, maar zeker ook een gezellige avond” aldus Arie Vermeulen, president van Lionsclub Swindregt Were. Tijdens de pauzes was er tijd voor een hapje en een drankje en was er gelegenheid om alvast de tactiek te bespreken voor de volgende rondes. Het team van het C.D.A. Zwijndrecht legde beslag op de tweede plek en het team van Schipper Accountants (winnaar in 2016 en 2018) werd derde. Naast alle sportiviteit en gezelligheid ging het deze avond ook om het goede doel “Stichting Seniorenbus Zwijndrecht”. Stichting Seniorenbus Zwijndrecht streeft er naar om deelname aan het maatschappelijk verkeer door senioren vanaf 63 jaar uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht te stimuleren. De stichting biedt passend vervoer van deur tot deur en hoopt zo bij te dragen aan minder eenzaamheid. Het is mogelijk om een rollator mee te nemen tijdens een rit, een rolstoel gaat helaas niet. Mede door de goede opkomst en diverse sponsoren kon aan het einde van de avond een cheque ter waarde van € 7.123,50 overhandigd worden aan de Stichting.

Met een geslaagd 12de Lions Kennisconcours en een mooie opbrengst voor het goede doel is door Lionsclub Swindregt Were een prima invulling gegeven aan de lijfspreuk van de Lionsclubs “We Serve”

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.