Home » Nieuws » Het Geklank in actie!

Het Geklank in actie!

Meenhuis

Harmonieorkest Het Geklank uit Zwijndrecht heeft vanwege de maatregelen alweer maanden niet kunnen samen spelen. Maar desondanks zitten zij niet stil. Na de paaschocolade actie is het op de donderdagavond voor moederdag de hanging-basketavond die de leden weer bij elkaar brengt. Helaas ook dit jaar niet als workshop, maar met het afhaalpakket zijn er thuis weer vele mooie mandjes gemaakt. Naast de plantjes waren er dit jaar ook geraniums te koop, die gesponsord werden door Florensis. Hartelijk dank hiervoor! De penningmeester is weer blij gemaakt met een mooie opbrengst.

Zonder dit soort acties kan een vereniging niet bestaan, maar het is natuurlijk niet waar het uiteindelijk om draait. Alle leden kijken reikhalzend uit naar de maandagavond waarop we weer samen muziek kunnen maken en repeteren voor een concert. Gelukkig zijn de lessen voor de jeugd weer live van start gegaan, de volwassenen moeten het nog even online doen. Ondanks dat hebben afgelopen week twee leden hun theorie-examen gehaald met prachtige cijfers en hebben zij binnenkort ook hun praktijkexamen! Zij zijn beide ook te horen en te zien op alweer het vierde ‘quarantaine’-filmpje. De leden spelen thuis ieder hun eigen partij in en deze opnames worden verzameld en ‘onder elkaar’ gezet. Deze keer is ‘Give us Peace’ van Ted Huggens opgenomen https://www.youtube.com/watch?v=39POzhJ3ovE. Een mooi stuk met solo’s van twee trompetten. Kijk op de site van ‘de Brug’ of op www.hgdk.nl voor alle filmpjes van het afgelopen jaar:

Als het weer het toelaat, kan Klankkids, het jeugdorkest van Het Geklank, ook weer buiten gaan repeteren. Daar is altijd ruimte voor nieuwe leden. Zit je op de basisschool en lijkt het je leuk om een muziekinstrument te gaan bespelen, vraag dan informatie aan door een mailtje te sturen naar info@hgdk.nl of kijk op www.hgdk.nl. De muziekles is een half uur privéles en al snel kun je, (als de maatregelen dat toe laten) meedoen in het jeugdorkest.

Maar heb je als volwassene in deze lockdown-periode je instrument weer opgepakt of de rust gevonden voor een nieuwe muzikale hobby, neem dan ook contact op, dan kunnen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en zodra het mogelijk is een proefles nemen bij één van onze docenten. Een instrument kopen is niet noodzakelijk, die geeft de vereniging in bruikleen. Ons docenten- en dirigententeam bestaat uit professionals die allemaal hun vak goed verstaan en die kwaliteit leveren.

We hopen snel weer te mogen beginnen met onze activiteiten, zodat we in het najaar weer een concert kunnen geven waar we alle belangstellenden weer kunnen ontmoeten. We houden u op de hoogte!

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.