Home » Nieuws » Het nieuwe Jeugdspeelpark is er voor iedereen!

Het nieuwe Jeugdspeelpark is er voor iedereen!

Het nieuwe Jeugdspeelpark is er voor iedereen!

Vier zorgorganisaties maken van het Jeugdspeelpark gebruik voor de dagbesteding van ouderen en mensen met een beperking.

“Een verhuizing naar het recreatiegebied Sandelingen-Ambacht zal veel betrokkenen aan het hart gaan, maar ik denk dat het voor de toekomst van het Jeugdspeelpark toch echt de beste oplossing is”, sprak Trees Dammer, beheerder van het Jeugdspeelpark in 2017 bij de sluiting van het oude Jeugdspeelpark aan de Van Kijfhoekstraat. Nu het nieuwe Jeugdspeelpark al weer 1 jaar bestaat vroegen we haar of ze die mening nog steeds is toegedaan.

Een groot succes
“Absoluut” zegt Trees overtuigend, want kijk maar om je heen: het nieuwe Jeugdspeelpark is één groot succes. Het Jeugdspeelpark van 15.000 m2 is twee keer zo groot als het oude en biedt daardoor veel meer ruimte om er te verblijven en je te vermaken. Dat geldt zowel voor alle dieren, die we mee hebben kunnen nemen – alleen voor de ganzen en de duiven hebben we een andere bestemming moeten vinden – als ook voor de jonge en oudere bezoekers van het Jeugdspeelpark. Maar goed ook, want door de verbeterde zichtbaarheid van het park op deze locatie en de mond-tot-mond-reclame is het aantal bezoekers aanmerkelijk toegenomen!”. Om haar woorden kracht bij te zetten arriveren op dat moment 2 bussen met 100 schoolkinderen uit Alblasserdam. “Door de nieuwe opzet van het Jeugdspeelpark is het voor scholen uit de omgeving zelfs aantrekkelijk geworden om een schoolreisje naar ons park te organiseren”, aldus Trees.

Alleen maar positieve reacties
“We krijgen alleen maar positieve reacties”, vertelt Chantal Rijsdijk, een van de medewerksters van het Jeugdspeelpark. “Over de leuke opzet van het park, de mogelijkheid om volop met zand en water te spelen, de veilige speelwerktuigen en de vrije toegang tot de dieren”. Ook de tientallen zonnepanelen op de gebouwen roepen bij veel mensen positieve reacties op, het speelpark is helemaal energieneutraal! Oorspronkelijk was er nog al wat weerstand tegen de verhuizing van het Jeugdspeelpark: de bewoners rond het oude Jeugdspeelpark waren faliekant tegen, de bewoners rond het nieuwe Jeugdspeelpark vreesden voor parkeer- en lawaaioverlast en de dierenliefhebbers waren bang voor de veiligheid van de dieren op het ‘afgelegen’ recreatiegebied. “Het is voor alle partijen alleen maar meegevallen”, aldus Trees.

Het Jeugdspeelpark is er voor iedereen
Door de samenwerking met een aantal zorgorganisaties is het Jeugdspeelpark nu werkelijk voor iedereen beschikbaar. Op het Jeugdspeelpark is namelijk een gebouw gevestigd, waarin door Syndion, Happy Move en De Blije Borgh arbeidsmatige en creatieve dagbesteding wordt georganiseerd voor mensen met een beperking en voor ouderen. Naast de dagbesteding kunnen de deelnemers gebruik maken van de faciliteiten van het Jeugdspeelpark. De visie van de verschillende zorgpartners is dat cliënten zo goed mogelijk aan de maatschappij deel moeten kunnen nemen. En deze mooie plek, die druk bezocht wordt door kinderen en hun ouders is daar uitermate geschikt voor. Buiten deze drie zorgorganisaties komen we op het Jeugdspeelpark ook Horses & Co tegen. Deze zorgpartij is gespecialiseerd in het coachen van kinderen met een zorgvraag, waarbij onder andere van pony’s gebruik wordt gemaakt.

Toch nog wat te wensen!
Het verhaal rond het Jeugdspeelpark lijkt alleen maar positieve kanten op te leveren. Toch heeft Trees nog wat te wensen. “Want zo’n gigantisch groot terrein brengt een enorme hoeveelheid werk met zich mee. Voor het bijhouden ervan kunnen we best nog wel wat mensen met ‘groene handjes’ gebruiken. Dus wil ik graag een oproep doen aan mensen, die er een paar uutjes werk per week aan willen besteden om ons prachtige Jeugdspeelpark in een goede conditie te brengen en te houden. U bent van harte welkom!”, aldus een enthousiaste Trees Dammer tot slot.

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.