Home » Nieuws » Het nieuwe normaal tijdens evenementen en lessen

Het nieuwe normaal tijdens evenementen en lessen

Het nieuwe normaal tijdens evenementen en lessen
Meenhuis

Het Coronavirus oftewel COVID-19 is nog niet voorbij, er worden nog dagelijks honderden mensen positief getest op het virus. Desondanks gaan we naar het nieuwe normaal voor de lessen en evenementen.

EHBO Lessen
Vanaf September gaat het Rode Kruis weer EHBO lessen geven op de locatie Zwijndrecht. Om dit te regelen zijn ze al bezig met de voorbereidingen die hiervoor vereist zijn.

Het Rode Kruis mag maar een maximum aantal cursisten per avond aanwezig zijn en moeten de tafels en stoelen op 1,5 meter uit elkaar staan te samen met nog een aantal voorschriften overeenkomstig aan de adviezen van de RIVM. Wat nieuw is dat ze tijdens de lessen een Hygiëne functionaris inzetten, deze functionaris is een Rode kruiser die de taak heeft tijdens de les om te controleren of de regels worden opgevolgd en alsmede om ervoor te zorgen dat alle materialen die de docenten en cursisten gebruiken gedesinfecteerd worden. De functionaris werkt volgens een hygiëne protocol die alle afdelingen van het Rode Kruis hanteren tijdens hun lessen.

Omdat tijdens de lessen de 1,5 meter regel moet worden gehanteerd kunnen ze niet werken met een lotus ( een lotus is een gecertificeerde grimeur die gespecialiseerd is in het maken en spelen van realistische verwondingen en aandoeningen) hierdoor zullen ze vaker gaan werken op de pop en heeft iedere cursist zijn eigen setje aan verbandmaterialen. Vanuit de theorie zullen er zoveel mogelijk praktijk voorbeelden naar voren komen om de kennis en kunde zo realistisch mogelijk mee te geven aan de cursisten en hun voor te bereiden op de inzetten, die we weer graag tijdens of na Covid tijden mogen uitvoeren.

Nieuw Materiaal
Het evenementenseizoen 2020 is helaas voor de start al afgelopen wat enorm jammer is voor ons allemaal. Na de personele inzetten op Covid diensten hebben wij niet stil gezeten. Wij zijn namelijk altijd bezig om de hulpverlening te verbeteren en een nog betere mee te geven aan het evenement. Een van onze nieuwe aanwinsten is een nieuwe aanhangwagen en een tent van 3,5 bij 5 meter welke we op evenementen kunnen neerzetten als EHBO post herkenbaar aan het logo van het Rode Kruis.

Daarbij zijn we de gebruikelijke vernieuwingen van EHBO materialen in de tassen aan het vervangen en hebben we daarbij tassen en koffertjes gemaakt specifiek gericht op bepaalde soort evenementen denk hierbij aan Sportletsels, Wandelletsels en extreme letsels waarbij levens reddende handelingen moeten worden toepast die binnen de kaders van de EHBO gedaan mogen worden. Voor Evenementen die plaats vinden in Covid tijd hebben wij mondmaskers en extra handschoenen voor onze vrijwilligers beschikbaar om zo ons zelf alsmede de hulpvrager te beschermen tijdens de hulpverlening.

Wij staan u graag van dienst met een cursus en/ of tijdens een groot of klein evenement in de Zwijndrechtsewaard ( Zwijndrecht , Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam) dan kunt u contact opnemen via evenementenhulp.Zwijndrechtsewaard@rodekruis.nl

Wilt u vrijwilliger worden bij het Rode Kruis dan kan dat uiteraard ook en zien we uw bericht graag tegemoet.

Tekst: Randy Suvaal / Rode Kruis

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.