Home » Nieuws » Het sprookjesverhaal Aladdin, gedanst door dans- en balletschool Dansant in Zwijndrecht

Het sprookjesverhaal Aladdin, gedanst door dans- en balletschool Dansant in Zwijndrecht

Het sprookjesverhaal Aladdin, gedanst door dans- en balletschool Dansant in Zwijndrecht
Meenhuis

Wauw! Wat een geweldige dansproductie van Aladdin hebben de leden van dans- en balletschool Dansant uitgevoerd! Ik hoor u denken ‘hoe kan dat in een tijd waar in er niet veel mogelijk is en ook de theaters dicht zijn?’.

Lisenka Slootweg, eigenaresse en dansdocent van Dansant, heeft het mogelijk gemaakt om samen met dansdocent Désirée van Velzen op eigen terrein bij de dansschool een buitentheater in de 1001 nacht sfeer van Aladdin om te toveren. ‘Uitstel of annuleren van deze productie was voor mij geen optie, omdat de meeste dansers (met uitzondering van de volwassenen) al maandenlang aan het trainen zijn en we er met z’n allen naar hebben uitgekeken om het verhaal van Aladdin te dansen’. ‘Verder wil iedereen in deze tijd graag ergens naar uit kijken, iets beleven en dat is wat Dansant kon bieden aan zijn dansers’, vertelde Lisenka Slootweg.

Dansant heeft er voor gekozen om dit jaar de dansproductie op film op te nemen, want vanwege de maatregelen is publiek helaas verboden. In tijdsloten kwamen alle groepen voorbij, verdeeld over twee filmdagen, met negatieve testen voor de paar aanwezige volwassenen en op een zo veilige- en corona proof mogelijke manier hebben de diverse groepen hun dans en verhaal van Aladdin verteld in de meest prachtige en kleurrijke kostuums! Alle dansers, waarvan de jongste pas 2 jaar is, zijn trots om te mogen meedansen in deze bijzondere productie in de buitenlucht. In de film kun je straks zien hoe de peuterdans als kleine aapjes op de markt dansen, hoe de geest die uit de lamp kwam, Jasmine in haar rijkversierde jurk, Jafar en zijn slangen, de sultan en zijn wachters, de prinsessen op het kasteel, het vliegende tapijt met vloerkleedjes eromheen, de drie wensen, de pareltjes, de streetdance groep die als boeven in de gevangenis achter de tralies dansen en de Ierse dansmeisjes zorgden voor veel gezelligheid op de markt bij het begin van de Aladdin dansproductie.

Alle dansers van Dansant dansen (met uitzondering van de volwassenen) vanaf 25 januari al buiten en ook de 18 t/m 26 jaar mag nu sinds een aantal weken buiten dansen. Zij zijn een mooie ervaring rijker, want wie kan er zeggen om gedanst te hebben in de sneeuw, hagel, wind, zon en dit allemaal droog onder een grote tent, welke is aangeschaft door Dansant in deze 2e Lock down om op deze manier door te kunnen dansen met elkaar. ‘Uiteraard kijken we er naar uit om onze dansfilm Aladdin thuis aan ouders, familie en vrienden te laten zien’. ‘Natuurlijk gaat er niets boven het echte theater en hopen we over twee jaar weer een ‘gewone’ dansvoorstelling voor ons publiek in theater Het Spektakel te mogen geven’. ‘Voor nu zijn wij twee trotse dansdocenten, die in deze bijzondere tijd met de dansers van Dansant iets prachtigs hebben neergezet in vorm van een mooie dansfilm’.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.