Home » Nieuws » Hiaten: vijf keer een ‘Tennismiddag 4 Kids’

Hiaten: vijf keer een ‘Tennismiddag 4 Kids’

Hiaten: vijf keer een ‘Tennismiddag 4 Kids’
Meenhuis

Onder ideale weersomstandigheden verzorgde de jeugdcommissie van tennisvereniging Hiaten vorige week woensdagmiddag de eerste ‘Tennismiddag 4 Kids’. Zo’n vijftig kinderen van 4 tot en met 12 jaar jaar, lid of geen lid, maakten gebruik van dit sportieve aanbod. Kinderen die de eerste middag gemist hebben, krijgen overigens nog vier kansen om mee te doen. ‘Tennismiddag 4 Kids’ wordt ook gehouden op de volgende woensdagen: 3 en 17 juni, 1 en 15 juli, steeds van 15.30 tot 17.00 uur.

Coronaprotocol
Ook tijdens de sportmiddag bij Hiaten was het coronaprotocol zichtbaar van kracht. Trainers/spelbegeleiders op anderhalve meter afstand, waarschuwingsbordjes, linten, looproutes en een geloten clubhuis annex terras. En de ouders/verzorgers namen tegen half vier afscheid van hun kind bij het toegangshek. Maar gelukkig hadden de kinderen zelf van al die maatregelen eigenlijk helemaal geen last. Zij kwamen om te sporten en dat deden ze uiteindelijk met heel veel plezier.

Circuit
Bij binnenkomst haalde je er de jeugdleden van Hiaten zo uit. Met hun tennistas en eigen racket kwamen ze op vertrouwd terrein. De nieuwkomers keken soms nog wat onwennig rond, klampten zich soms vast aan vriendjes of vriendinnetjes, maar na de groepsfoto en de verdeling in een zestal groepjes was het ijs snel gebroken. Onder leiding van Dion Westerkamp en Colin Standaart, alsmede een aantal oudere jeugdleden, werkten de gevormde groepjes een circuitje van zes spelonderdelen af. Wie bij een circuitonderdeel een tennisracket nodig had, maar daar niet over beschikte, kreeg een leenracket. En na drie circuitonderdelen stond Shirley de Jong, bij Hiaten verantwoordelijk voor jeugdevenementen, klaar met verfrissende limonade.

In actie
“De opkomst valt ons niet tegen, gelet op de voorbereidingstijd die we hadden,” stelde Shirley de Jong. “Het is heerlijk om al die kinderen na al die weken weer in actie te zien.” Ook in normale tijden weet de jeugd de weg naar Hiaten te vinden. “Vergeleken met andere tennsiclubs in de omgeving hebben we gelukkig vrij veel jeugd,” aldus Mark van der Poel, voorzitter van de jeugdcommissie. Een kwart van onze leden (ca. 800, red.) mogen tot we tot de jeugd rekenen. Overal zie je terugloop, c.q. vergrijzing. Hiaten vormt een uitzondering. Tijdens ‘Tennismiddag 4 Kids’ betrekken we de oudere jeugd er bewust bij. Zo leren ze verantwoordelijkheid te dragen en wordt het verenigingsgevoel versterkt.”

Veelzijdig
Shirley de Jong: “De verdeling jongens en meisjes is ongeveer fifty-fifty, al zien we de laatste tijd wat meer jongens instromen. Blijkbaar ontdekken ze dat tennis heel veelzijdig is: je speelt individueel, maar ook weer in een team. Je hebt je lessen, je competitiewedstrijden en toernooien, maar daarnaast heb je ook de mogelijkheid om vrij te tennissen. Er zijn dus in vergelijking met andere sporten meerdere manieren en momenten om je sport te beleven.”

Aanmelden
Kinderen die mee willen doen aan de volgende ‘Tennismiddag 4 Kids’ kunnen zich opgeven via jeugd@hiaten.nl met vermelding van naam en leeftijd. Voor niet-leden is sportkleding en sportschoenen voldoende. Voor rackets en ballen wordt gezorgd.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.