Home » Nieuws » Hoe kom je in Ambacht nog aan contant geld?

Hoe kom je in Ambacht nog aan contant geld?

Hoe kom je in Ambacht nog aan contant geld?
Meenhuis

Mede door corona wordt er steeds minder met contant geld betaald. Toch geven veel mensen er nog de voorkeur aan om met contant geld te betalen. Maar hoe kom je in Ambacht nog aan contant geld? Vrijwel alle bankfilialen zijn in de afgelopen jaren opgeheven en de geldautomaten van de SNS Bank (in de Hema) en de Rabobank bij winkelcentrum De Schoof zijn – voor veel mensen volkomen onverwachts – weggehaald. De Brug zocht voor u uit waar je in Ambacht nog geld kunt opnemen of storten.

Contant geld opnemen en storten
Geld in de vorm van biljetten opnemen kan op dit ogenblik in Hendrik-Ido-Ambacht op 4 plaatsen. Drie plekken betreffen de aanwezigheid van een zogenaamde Geldmaat, de vervanger van de geldautomaten van de ING, ABN AMRO en de Rabobank. Deze Geldmaten zijn te vinden in de winkels van Albert Heijn in het buurtwinkelcentrum aan de Reeweg en in die in het winkelcentrum Hoog Ambacht. Bij het winkelcentrum Louwersplein kan je nog ouderwets ‘geld uit de muur halen’. Daar zit in de muur naast de Peking Express een flappentap van Geldmaat.

In hoofdwinkelcentrum De Schoof kan nu nog alleen bij een geldautomaat in de Jumbo worden gepind.

Geld opnemen is mogelijk tijdens de openingsuren van de winkels, terwijl de Geldmaat aan het Louwersplein op alle dagen van de week van 7.00 tot 23.00 beschikbaar is.

Naar verwachting komt er in maart in De Schoof nog een Geldmaat bij waar biljetten kunnen worden opgenomen èn gestort. Tot die tijd zult u voor het storten van uw biljetten naar Zwijndrecht moeten, waar de Rabobank over een stortautomaat beschikt. Daar kunt u overigens ook uw muntgeld in kwijt!

Tekst: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.