Home » Nieuws » Horecaexploitanten zetten maandag 1 juni vanaf 12.00 uur de deur weer open

Horecaexploitanten zetten maandag 1 juni vanaf 12.00 uur de deur weer open

Horecaexploitanten zetten maandag 1 juni vanaf 12.00 uur de deur weer open
Meenhuis

Het is eindelijk zover. Op maandag 1 juni (2e Pinksterdag) mogen de horeca’s weer hun deuren openen. Weekblad de Brug heeft een aantal telefonische interviews gehouden met diverse horecaondernemers uit deze regio en het blijkt dat iedereen zeer gemotiveerd is.

Voor een ieder was het wel duidelijk, dat de sluiting op zondag 15 maart jl. om 18.00 uur als zeer abrupt werd ervaren. Deze directe sluiting, die een half uur eerder bekend werd gemaakt, kwam dan ook hard aan. De mededeling aan de aanwezige gasten dat ze de zaak moesten verlaten was heel vervelend. Dit gold natuurlijk ook voor de gemaakte reserveringen die meteen afgebeld moesten worden.

Creativiteit
De creativiteit in de ware horecaondernemers kwam direct naar boven en zodoende brachten zij allerlei ideeën in de praktijk. Zo werden er maaltijd- en borrelboxen bedacht die je kon afhalen of werden bezorgd, de verkoop van dinerbonnen, plus organisatie van een online pub-quiz. Veel mensen gaven dan ook blijk dat zij de horeca wilden helpen en maakten gebruik van deze mogelijkheden. De exploitanten waren hier bijzonder blij mee en op deze manier hielden ze ook contact met hun gasten.

Aanpassing interieur
In de afgelopen weken zijn er veel interieurs onderhanden genomen: verven, verbouwen en extra schoonmaken daar lag ook zeer zeker de focus op. De eerste weken waren de ondernemers daarom ook samen met hun medewerkers druk bezig. Verder werden de ruimtes aangepast zodat ze zich kunnen houden aan de voorgeschreven protocollen en de hygiëne voorschriften. De gemeentes denken mee om voorzieningen te treffen en een aantal exploitanten hebben een verzoek ingediend om de terrassen te verruimen. “Eindelijk is het dan zo ver”, zeggen de ondernemers “op 1 juni om 12.00 uur mogen we de eerste gasten weer ontvangen. Wij zijn er klaar voor en hebben de nodige aanpassingen gedaan” O.a. met de nieuwe indeling, afstand van tafels en aantal stoelen, barkrukken, uitbreiding terrassen en reserverings- en ontvangstprotocol. Omdat we de gasten alleen na reservering kunnen ontvangen is hier ook extra aandacht voor.” Iedereen is blij dat vanaf maandag 1 juni a.s. cafés en restaurants weer opengaan

Helaas niet eerder open
Een aantal ondernemers vertellen dat ze het erg jammer vinden, dat ze niet twee dagen eerder mogen opengaan in het Pinksterweekend. Koninklijke Horeca Nederland en de grootste kroegbaas in Nederland Laurens Meyer hebben zich hiervoor sterk gemaakt, maar helaas zonder succes.

De ondernemers laten weten: “positief naar de toekomst te kijken en er weer voor te gaan, maar wat we hebben ingeteerd dat halen we niet meer in. Het nieuwe ‘normaal’ moet ontdekt worden maar dat zal wel een jaar gaan duren. We hopen dat de gastvrijheidsbeleving in de horeca, met de nieuwe maatregelen, weer snel zijn intrede zal doen.”

Iedereen is blij dat vanaf maandag 1 juni a.s. cafés en restaurants weer opengaan en zo heeft elke zaak zijn eigen invulling en creativiteit er op los gelaten met in achtneming van de 1,5 meter.

Tekst en foto: Piet de Bruin

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.