Home » Nieuws » HSV Zwijndrecht: goed begin is het halve werk

HSV Zwijndrecht: goed begin is het halve werk

HSV Zwijndrecht: goed begin is het halve werk

Honkbalcoaches Niels Hooimeijer en Cedric Pieter hopen per wedstrijd op progressie

Een goed begin is het halve werk. De honkballers van Zwijndrecht wonnen anderhalve week geleden de eerste competitiewedstrijd van het seizoen bij Orioles 2 in Bergschenhoek met 11-19. Afgelopen week werd op sportpark Bakestein het bezoekende Braves met 5-3 verslagen. Al met al een hoopvolle start voor het team van coach Niels Hooijmeijer in de tweede klasse A.

Seizoen 2019
Vorig seizen kwam Zwijndrecht door personele omstandigheden niet met een eerste team in competitieverband uit. Zwijndrecht 2 fungeerde daardoor min of meer als vlaggenschip op het niveau van de derde klasse. Voor het seizoen 2019 werd Niels Hooijmeijer, die eerder de jeugd van Ridderkerk Rowdies onder zijn hoede had, als hoofdcoach aangetrokken. Cedric Pieter kreeg de rol van assisent-coach toebedeeld. Met de komst van Hooijmeijer keerden Mick en Dave van Es na een uitstapje naar de Rowdies terug op het oude nest. Ook Tommy Ray Ellermeijer – hij was zondag de beste slagman – kwam over van de Ridderkerkers. De KNBSB honoreerde het verzoek om in de tweede klasse uit te komen. De competitie mag dan nog maar twee speelrondes op weg zijn, Zwijndrecht lijkt op het toegekende niveau goed mee te kunnen.

Doelstelling
“Eerlijk gezegd ken ik de tegenstanders niet goed genoeg om iets te zeggen over hun niveau,” bekende Niels Hooijmeijer na de winst op de Goudse opponent. “Maar een tegenstander als Braves komt terug van een hoger niveau en wanneer je dan wint, is dat toch indicatie dat we in de tweede klasse goed mee moeten kunnen. Voor dit seizoen hebben we wat de ranking betreft geen specifieke doelstelling. Wel hebben we als doel om ons per wedstrijd te verbeteren. En dan zien we wel hoe ver we komen. Ten opzichte van de vorige wedstrijd zag ik al vooruitgang. Defensief deden we het tegen Braves beter dan tegen Orioles.”

Verzilveren
Zwijndrecht nam in de eerste inning afstand van Braves. Michael Hulshoff wist de thuisplaat met succes te bereiken. In de 1-0 voorsprong kwam lange tijd geen verandering. Wel kreeg Zwijndrecht in de derde en vierde inning alle honken bezet, maar verzilvering bleef uit. In de vijfde inning kantelde het duel. Nu werden de honken door de Goudse bezoekers bezet en werd er wél verzilverd: 1-3. In de gelijkmakende slagbeurt kwam de thuisploeg nog terug tot 2-3, maar het onderlinge gekrakeel was veelzeggend.

Wisselingen
Voor aanvang van de gelijkmakende slagbeurt van de zesde inning voerden Hooijmeijer en Pieter een aantal positiewisselingen door. Zo maakte de jonge Thomas Smak Gregoor op de werpheuvel plaats voor Mick van Es en kwam Jelco Kars zijn ploegmaat Olaf Bakker aflossen. De ingreep pakte goed uit. De Goudse slagmensen kwamen er amper meer aan te pas. De een na de ander werd met ‘drie slag’ aan de kant gezet. In de achtste inning kreeg Zwijndrecht weer alle honken vol. Maar nu werden de punten wel binnengeharkt. De 2-3 achterstand kon omgezet worden in een 5-3 voorsprong. In de slotinning kwam Braves niet tot scoren, zodat Zwijndrecht de gelijkmakende inning bespaard bleef. De tweede seizoenszege was een feit.

Zwijndrecht vervolgt de competitie zondag met een uitbeurt bij Neptunus 3 in Rotterdam.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.