Home » Nieuws » ‘Iedereen op de bank kan een kaart krijgen’

‘Iedereen op de bank kan een kaart krijgen’

‘Iedereen op de bank kan een kaart krijgen’
Meenhuis

Danny Makkelie zorgt voor inspanning én inspiratie bij SV Drechtsteden.

Scheidsrechtersvereniging Drechtsteden boft maar met gerenommeerde leden als Danny Makkelie, Christiaan Bax, Marc Nagtegaal en Edgar Bijl. Afgelopen woensdagavond verzorgde internationaal scheidsrechter Danny Makkelie (in samenspel met trainer Jan Tempelaar) een succesvolle clinic op het complex van ASWH. Zoals het er nu naar uitziet, nemen Christiaan Bax en Marc Nagtegaal in het voorjaar van 2020 een clinic voor hun rekening.

Inspanning
Op de clinic waren bijna vijftig arbiters afgekomen. Het gros van de deelnemers stond op de ledenlijst van de SV Drechtsteden, aangevuld met ruim vijftien fluitisten, veelal clubscheidsrechters, van buitenaf. Makkelie en Tempelaar namen de groep – van tieners tot zeventigers – ruim een uur lang onder handen. De avondkoude verraadde gevraagde inspanning, want de damp sloeg aan het eind van de training van de lijven af.

Promotie
“We zijn blij dat Danny dit ondanks zijn drukke agenda wil doen,” lid René Geerlings, voorzitter van de actieve scheidsrechtersvereniging weten. “En natuurlijk heel blij met de goede opkomst. Het is een mooie promotie voor onze vereniging, maar tegelijkertijd ook voor het scheidsrechtersvak in het algemeen.”

Trots
Jan Tempelaar, die normaal gesproken op de woensdagavond zo’n 20, 25 scheidsrechters traint, was al even verguld met de aanwezigheid van Danny Makkelie. “Eigenlijk ben ik ontzettend trots. Danny trainde bij mij als ventje van een jaar of zestien en zei toen dat hij van plan was in de Kuip te gaan fluiten. Hij heeft het meer dan waargemaakt. Maar… nog even goed benaderbaar als toen. Dat is klasse.”

Conditie en gezelligheid
Peter Zegers, clubscheidsrechter bij het Papendrechtse Drechtstreek en drie weken lid van SV Drechtsteden, stapte ook bezweet van het veld. “Dit was leuk, maar ook goed om te doen. De trainingen zijn specifiek gericht op de scheidsrechter. Veel intervalwerk. Goed voor de conditie en daarnaast ook gezelligheid. Na afloop deel je met anderen spelsituaties die je hebt meegemaakt.”

Presentatie
Na de pauze behandelde VAR-specialist Makkelie aan de hand van tal van videobeelden een reeks nieuwe spelregels. In vraag- en antwoordvorm testte hij bij het publiek de reeds gelande kennis.”Iedereen op de bank kan een waarschuwing of kaart krijgen,” hield hij de zaal voor. “Trainer, spelers, teammanager, maakt niet. En blijft het onduidelijk wie zich op de bank misdroeg, dan wordt de trainer als boosdoener aangewezen. Ik zie de trainers al voor me die hierover gaan klagen. Nee, ik noem geen namen.”

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.