Home » Nieuws » IFC verliest van hoofdklasse debutant

IFC verliest van hoofdklasse debutant

IFC verliest van hoofdklasse debutant
Meenhuis

In de laatste competitie thuiswedstrijd van het jaar 2019 leed IFC een dure 2-3 nederlaag tegen het in de hoofdklasse debuterende en bescheiden geklasseerde Moerse Boys uit Zundert.
IFC begon best overtuigend tegen de nummer 14 van de ranglijst en kwam in de vierde minuut al op een voorsprong door een treffer van routinier Nico Ramos. Met een benutte penalty na een handsbal kwamen de gasten in de 15e minuut op gelijke hoogte. Door deze tegenslag raakte IFC aangedaan en de gedachte, dat het wellicht een redelijk gemakkelijke middag zou worden voor de thuisploeg kon de ijskast in.

In het verdere verloop van de eerste en ook in de tweede helft was de uitkomst van de wedstrijd lang onzeker. Aan IFC-zijde misten zo twee doelpogingen van Everon Pisas de juiste richting. Na defensief geklungel in de verdediging was het echter Goossens, die de Brabanders op een voorsprong schoot 1-2. Nog geen vijf minuten later was de stand weer geëgaliseerd. Op aangeven van Yoeri Rombouts schoot Elson do Rosario Almeida overtuigend de gelijkmaker op het digitale scorebord. Met nog bijna een kwartier op de klok was het Moerse Boys uit een corner die opnieuw op een voorsprong kwam. Doelpuntenmaker met een hakbal was opnieuw Goossens.
In de blessuretijd leek invaller Mitchel Ott nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn volley vloog rakelings naast het doel.

Hoewel IFC ondanks deze nederlaag nog steeds op de vijfde plaats in de rangschikking staat, staan ze qua puntenaantal eigenlijk bijna exact in het midden. De achterstand op de nieuwe koploper Unitas uit Gorinchem bedraagt maar zes punten, de voorsprong op de nummer 13 in de stand, die nacompetitie dient te gaan spelen om degradatie te ontlopen bedraagt echter ook maar zeven punten.
Op de laatste speeldag in 2019, zondag aanstaande, gaan de Ambachters op bezoek bij de genoemde koploper Unitas. Dit is de tegenstander waartegen op de laatste speelronde van vorig seizoen de handhaving in de hoofdklasse werd bewerkstelligd. Een mooi affiche en uitdaging derhalve voor IFC om het jaar 2019 goed af te sluiten.

Tekst: Cees van Heeren
Foto: Jeroen van der Sman

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.