Home » Nieuws » Installatiebedrijf Seton, al 50 jaar adverteerder in De Brug

Installatiebedrijf Seton, al 50 jaar adverteerder in De Brug

Installatiebedrijf Seton, al 50 jaar adverteerder in De Brug
Meenhuis

In de eerste uitgave van De Brug van 11 februari 1970 stond bijgaande advertentie van Seton. Nu, 50 jaar later adverteert Seton nog steeds in De Brug. Voor De Brug een goede reden om met Willem Keijzer, directeur van Seton aan de hand van de oude en de nieuwe advertenties in gesprek te gaan over de ontwikkeling van het bedrijf in de afgelopen 50 jaar.

Al meer dan 40 jaar in dienst bij Seton
In 1979 kwam Willem Keijzer, net van school, in dienst bij Seton. Hij heeft het bedrijf dus het grootste deel van de afgelopen 50 jaar van nabij meegemaakt. Als geen ander kan hij dan ook vertellen over de ontwikkeling van het bedrijf in deze periode.

Seton in 1970
In 1970 was Seton nog gevestigd aan een gedeeltelijk tot winkel omgebouwd woonhuis naast de dorpskerk aan de Dorpsstraat 49 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Terwijl Jan Cornelis Seton zich met 8 man personeel bezig hield met het loodgieterswerk en de aanleg van CV-installaties runde zijn vrouw Jannie de winkel. In die winkel lag in die tijd de nadruk op de verkoop van gasverwarmingstoestellen zoals gaskachels en CV-ketels, gascomforen en gasfornuizen. De Groningse gasbel was immers ontdekt en heel Nederland moest aan het gas! Ook voor de aankoop van witgoed, zoals wasmachines kon je in die tijd in de winkel van Seton terecht.

Seton in 2020
In 2020 ziet het plaatje er wel even anders uit. Seton is gevestigd in een pand op het industrieterrein aan het Noordeinde 182, naast Karwei. Van daaruit houden directeur Willem Keijzer en zijn 20 medewerkers zich bezig met een scala aan werkzaamheden voor de particuliere en zakelijke markt. Voor een belangrijk deel zijn dat onderhoudswerkzaamheden aan bijvoorbeeld CV-ketels en ventilatiesystemen, maar ook voor de aanleg van een badkamer of het repareren van een dakgoot, kraan of stortbak draaien zij hun hand niet om. Een nieuwe tak van sport is de verkoop en installatie van warmtepompen. “Moesten we in de jaren 70 aan het gas, nu moeten we juist van het gas af. Een warmtepomp is dan een optie, maar voor de meeste bestaande woningen niet haalbaar. Het is wel de toekomst en daar liggen voor ons dan ook de kansen”, aldus Willem Keijzer van Seton, al 50 jaar een tevreden adverteerder.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.