Home » Nieuws » Interact Club leerlingen van Develstein College zetten zich in voor kinderen op Bali

Interact Club leerlingen van Develstein College zetten zich in voor kinderen op Bali

Interact Club leerlingen van Develstein College zetten zich in voor kinderen op Bali

Leerlingen van het Develstein College die lid zijn van de Interact Club, de jeugdafdeling van Rotary, organiseren allerlei activiteiten om zo financiële middelen bijeen te brengen om wereldwijd goede doelen te steunen.

Zo hebben de leerlingen afgelopen zaterdag auto’s gewassen voor het goede doel “Teratai Dharma Centre“. Dit is een Nederlandse organisatie in Bali, Indonesië, met als doel hulpbehoevende kinderen tot 20 jaar te helpen bij het revalideren. Een opmaat gemaakt plan per kind, bijvoorbeeld fysiotherapie, onderwijs en operaties. De organisatie richt zich vooral op kinderen met klompvoeten. In Nederland wordt een klompvoet al bij een 20 weken echo vastgesteld en kan 90% na behandeling weer de voeten pijnloos bewegen en gewone schoenen dragen. In Bali ligt dit anders. Als kinderen daar geboren worden wordt hier niets aangedaan en het kind wordt weggestopt. Teratai Dharma Centre Bali zoekt deze kinderen op en probeert de ouders over te halen hun kind te laten behandelen. Het centrum is een non-profit organisatie, wat betekend dat zij volledig afhankelijk zijn van giften en donaties bestemd voor aanschaf van hulpmiddelen, transport van de kinderen enz.

Als u niet in de gelegenheid was om uw auto te laten wassen, maar wel een steentje wil bijdrage aan deze fantastische actie, dan kunt u een bijdrage storten op rekeningnummer NL 61 RABO 0310 5801 53 t.n.v. S. MATENA ST. CHR. VOORTGEZET ONDERWIJS.

Voor meer informatie over Teratai Dharma Centre kunt u terecht op hun Faceboek pagina; www.facebook.com/TerataiDharmaCentre/

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.