Home » Nieuws » Kamelen knuffelen bij De Blije Borgh

Kamelen knuffelen bij De Blije Borgh

Kamelen knuffelen bij De Blije Borgh
Keukenstudio Dordrecht

“Door corona hebben we een tijdlang geen of minimale activiteiten voor onze bewoners kunnen organiseren. Artiesten konden niet binnen worden uitgenodigd, uitstapjes naar bijvoorbeeld Blijdorp waren niet mogelijk”, vertelt Annemarie van Drimmelen, Medewerker Marketing en Communicatie van zorginstelling De Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht. “Nu dat weer wel mag hebben we extra uitgepakt en in het kader van dierendag donderdag, 7 oktober een echte kamelen knuffelarij georganiseerd”.

Waarom kamelen?
“Er zijn al eens eerder kamelen bij ons op bezoek geweest en die ervaring was zo positief dat het voor herhaling vatbaar was. Deze activiteit is bij uitstek geschikt omdat je er ongeacht je fysieke of mentale gezondheid aan deel kunt nemen. Het fijne bij kamelen is dat je ze makkelijk kunt aaien, ook al zit je in een rolstoel. Mevrouw Leeger kan dat lachend vanuit haar rolstoel beamen: “Het is hartstikke leuk!”. “Een ander voordeel van deze activiteit is”, vertelt Annemarie verder, “dat je er ook mantelzorgers of andere betrokkenen bij kunt betrekken”.

Kamelen knuffelen
De 2 kamelen van Bert’s Animal Verhuur trokken niet alleen veel bekijks van de bewoners, het personeel en de vrijwilligers van De Blije Borgh, maar ook de familie van de bewoners en de buurtbewoners, die er lucht van hadden gekregen kwamen in grote getalen op het spektakel af. Iedereen, jong en oud, mocht de kamelen gewoon alleen bekijken, op afstand of van dichtbij, je mocht met ze op de foto, je mocht ze aaien en ermee knuffelen en je mocht ze ook voeren. En voor wie het aandurfde: er zelfs op rijden.

Kameelrijden
“Dat is toch wel een heel aparte ervaring”, vertelt Gonny Versteeg, 66 jaar jong en bewoonster van een aanleunwoning van De Blije Borgh. “Ik heb mijn leven lang paard gereden en wilde maar wat graag zien hoe het is om op een kameel te rijden. Ik vond het heel anders, maar wel erg leuk, zeker niet eng! Ik ben blij dat ik het heb gedaan”. Opa Martin van Dijk, bestuurslid van de Blije Borgh Vrijwilligers nam zijn kans waar en reed samen met zijn kleindochter Tirzah een rondje op een van de kamelen. “Hartstikke leuk en zo’n kans krijg je niet zo vaak”, aldus Martin. Zijn andere kleindochter Leila wilde niet rijden, maar samen met Tirzah de kameel aaien, dat wilde ze wel!

Parachutespringen!
Aad Koudstaal van 74 had vroeger wel eens op een drommedaris gereden. “Op vakantie in Tunesië”, vertelt hij. “Maar dit is toch anders. Leuk, maar erg warm tussen die 2 bulten”. Hij is erg te spreken over de door De Blije Borgh georganiseerde activiteiten. “Ik ga vragen of ze de volgende keer als activiteit parachtespringen op het programma willen zetten. Dat zou ik ook graag nog eens willen doen. Natuurlijk wel zo een sprong met zijn tweeën, een duosprong”. Dus, organisatiecommité van De Blije Borgh, U bent gewaarschuwd!

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.