Home » Nieuws » Karateka Dani van IJzendoorn pakt Nederlandse Wado titel

Karateka Dani van IJzendoorn pakt Nederlandse Wado titel

Karateka Dani van IJzendoorn pakt Nederlandse Wado titel
Keukenstudio Dordrecht

De uit Zwijndrecht afkomstige karateka Daniel van IJzendoorn heeft goud gewonnen in de +70 kg klasse bij het Nederlands Kampioenschap Wado Karate. Het onder auspiciën van de Nederlandse Karatebond georganiseerde kampioenschap werd dit weekend gehouden in het Topsportcentrum van Rotterdam.

Dani versloeg op het onderdeel kumite, middels een “best of three”, de Limburgse karateka en meervoudig Nederlands Kampioen Denzel Engin. De eerste finale wedstrijd gingen beide deelnemers gelijk op, Van IJzendoorn kwam door middel van een stoottechniek met de voorste hand (Kizami tsuki) op een 1-0 (Yuko). De daarop volgende scores brachten opnieuw een gelijke stand op het scorebord (4-4). Een beenveeg van Dani naar het voorste been van Denzel werd afgerond met een snelle stoot naar het hoofd. De 5-4 voorsprong werd door Dani verder uitgebreid met een Yuko. Uiteindelijk werd de eerste wedstrijd in het voordeel van Dani beslist met 6-5.

In de tweede finale wedstrijd kwam Van IJzendoorn opnieuw snel op voorsprong. Bij een van de aanvallen kwam Denzel snel en met lage dekking naar voren waardoor een gecounterde draaitrap van Dani (Mawashi Jodan) op zijn kaak landde. Na een blessurebehandeling besloot de scheidsrechter Denzel straf te geven voor gevaarlijk onbeschermd inkomen. Denzel was neergegaan en niet in staat om binnen 10 seconden op eigen benen te staan en de referee besliste dat hij niet in staat werd geacht de wedstrijd voort te zetten. Opnieuw een overwinning voor Dani. De Zwijndrechtse Karateka was hierdoor verzekerd van het goud.

De Nederlandse Wado Karate Kampioenschappen waren een goede generale repetitie voor de Zwijndrechtse Karateka die op 2 november vertrekt naar Curaçao om deel te nemen aan de door de WIKF georganiseerde Wereld Kampioenschappen.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.