Home » Nieuws » Kei Tof: Steengoed idee komt in Hendrik-Ido-Ambacht nog niet helemaal uit de verf

Kei Tof: Steengoed idee komt in Hendrik-Ido-Ambacht nog niet helemaal uit de verf

Kei Tof: Steengoed idee komt in Hendrik-Ido-Ambacht nog niet helemaal uit de verf
Meenhuis

Het kan zomaar zijn dat u in de straten van Hendrik-Ido-Ambacht een beschilderde steen op straat vindt. En nee, deze is niet verloren door iemand, deze is er neergelegd door de maker of door de vorige vinder.

Klein cadeautje
De steen is een klein cadeautje voor de vinder, gewoon een vriendelijk gebaar, om een glimlach op iemands gezicht te toveren. De steen is om te laten zwerven door stad en land of om te houden, dat is aan u. Een berichtje achterlaten met foto van de gevonden steen op de facebook pagina achter op de steen (Kei Tof in het geval van de stenen die ik achterlaat) is lief (moet niet), maar zo weet de maker dat zijn steen gevonden is en verder gaat reizen of bij de vinder blijft. Op de stenen staan vaak 4 cijfers, dat is de postcode van herkomst. Eén steen kan dus heel veel mensen een glimlach bezorgen.

Waarom ben ik hiermee begonnen?
Sinds kort maak ik als inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht beschilderde stenen, maar het viel me op dat ze bleven liggen en niet zoals elders in het land, waar het verschijnsel al heel normaal is, gingen zwerven. Veel mensen durven ze niet op te pakken omdat ze niet weten wat de bedoeling is. Begin dit jaar had ik al gezien dat het bestond, echter vond geen enkele niet beschilderde of beschilderde steen, maar het idee was zo leuk. Mensen die je niet kent een klein cadeautje geven of een hart onder de riem steken. Stenen zoeken of maken met je kinderen of gewoon als volwassene is bovendien in deze rare tijden een prachtige manier om je tijd door te komen. Tja en wat kan je er dan aan doen als je ze graag zou vinden of heel klein beetje het verschil wilt maken in iemands dag? Zelf maken natuurlijk! Want als er meer stenen weggelegd worden, worden er meer gevonden en maken meer mensen kennis met het fenomeen en gaan ook stenen beschilderen! Dus twee weken terug maar een zak beach pebbles bij de bouwmarkt gekocht. Toen dacht ik nog, 20 kilo, daar kom ik nooit van af.

De bedoeling van deze stenen is niet meer of minder dan klein beetje vreugde verspreiden of het nou een prachtig kunstwerk is gemaakt door een echte stenen kunstenaar of dat een klein kind hem vol trots gemaakt heeft. Iedereen wordt uitgenodigd om ook stenen te gaan maken en ze te laten zwerven, dit kan gericht zijn, bijvoorbeeld een mandje op een begraafplaats of een zorginstelling of gewoon ergens een enkele steen m in het winkelcentrum of het park. Op de pagina van Kei Tof staan tips voor te gebruiken materialen, zodat je zelfgemaakte kunstwerk watervast wordt en niet bij de eerste regenbui al helemaal uit loopt. Ook kan je daar veel ideeën op doen. Veel zoek, wegleg en knutselplezier!

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.