Home » Nieuws » Kijfhoek ademt historie!

Kijfhoek ademt historie!

Kijfhoek ademt historie!

De Stichting Behoud Kijfhoekkerk organiseerde vorige week tijdens het Open Monumenten-weekend een feestelijke presentatie van het nieuwe boek ‘Kijfhoek aan de Devel’. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester Hein van der Loo.

De ondertitel van het boek verwijst naar Het ambacht Kijfhoek met de kerk als middelpunt. In het door de burgemeester geschreven voorwoord typeert hij het met een kernachtige omschrijving van dit oude kerkje: “dat de kerk altijd ‘in bedrijf is’. Het is een baken van rust en vertrouwen in de polder. Het is er ingetogen en sfeervol in alle eenvoud. De kerkdiensten zijn om te koesteren, net als het klokgelui”, vervolgt de burgemeester. “Klanken met de kleur van vroeger en vandaag”. Het buurtschap Kijfhoek met de kerk als middelpunt ademt historie. Het is één van de zes kernen en dorpen waar het huidige Zwijndrecht uit is ontstaan. Het is onderdeel van onze identiteit.
Heerjansdammer Kees Brinkman is erin geslaagd de geschiedenis van Kijfhoek in dit boek vast te leggen. Door deze historische weergave kunnen de generaties na ons kennis blijven nemen van het ontstaan en de ontwikkeling van Kijfhoek. Burgemeester Van der Loo geeft de lezer en hoorder de boodschap mee, dat de kerkklok van Kijfhoek zal blijven klinken. In Kijfhoek zullen de vogels blijven fluiten en het ruikt er naar groen. Al eeuwenlang. Kijfhoek doorleeft de tand des tijds. Zij tekent onze toekomst. Het boek is te koop in kerk, die dagelijks open is. De verkoopprijs is 10,00 euro en komt geheel ten goede voor het onderhoud en instandhouding van de maandelijks, twee keer te houden kerkdiensten, op de eerste en derde zondag van de maand. Er staat een stoel voor u klaar! Meer informatie op www.kijfhoekkerk.nl

Foto: Joop Wiekeraadt

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.