Home » Nieuws » Kijk mee met Opleidingsmarkt TV

Kijk mee met Opleidingsmarkt TV

Kijk mee met Opleidingsmarkt TV

Speciaal voor middelbare scholieren die dit schooljaar een opleidings- en beroepskeuze moeten maken organiseert het Albert Schweitzer ziekenhuis jaarlijks een opleidingsmarkt. Omdat het ziekenhuis het belangrijk vindt om scholieren te helpen bij het maken van deze keuze is er dit jaar een online alternatief gevonden: Opleidingsmarkt TV.

“ ‘Wat ga jij straks doen?’ Dat is misschien wel de meest gestelde vraag aan middelbare scholieren die dit schooljaar examen doen. Wij begrijpen dat het antwoord op die vraag niet voor iedereen even gemakkelijk is. Er zijn alleen binnen de zorg al zóveel opleidingen om uit te kiezen”, vertelt Anneke Zanting, Hoofd Leerhuis in het ASz. “Wij informeren scholieren daarom graag op deze manier over de mogelijkheden in ons ziekenhuis. Want wat ons betreft is de keuze niet zo moeilijk; of je nu vmbo, havo of vwo hebt gedaan, een toekomst in de zorg is altijd een goed idee.”

De nieuwe variant van de opleidingsmarkt geeft schoolverlaters op een verfrissende manier een kijkje in de keuken van het ziekenhuis met vlogs, interviews en andere items. De zorgopleidingen die aan bod komen zijn: verpleegkunde (MBO of HBO), opleidingen tot apothekersassistent, operatieassistent, anesthesiemedewerker, doktersassistent, radiodiagnostisch laborant, medisch pedagogisch zorgverlener en geneeskunde. De uitzending geeft een goed beeld van de diversiteit en het (samen)werken in een ziekenhuis.

Opleidingsmarkt TV wordt op 20 november van 16:00 tot 17:00 uur live uitgezonden via de website www.werkenbijasz.nl/opleidingsmarkt. Tijdens de livestream kunnen scholieren vragen stellen via WhatsApp. . Inschrijven is niet nodig en ook na 20 november blijft de uitzending beschikbaar om terug te kijken via de website.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.