Home » Nieuws » Kinderambassadeur Marie Claire geeft stokje door

Kinderambassadeur Marie Claire geeft stokje door

Kinderambassadeur Marie Claire geeft stokje door
Meenhuis

Marie Claire Lanser uit Hendrik-Ido-Ambacht was twee jaar lang Kinderambassadeur voor het Gehandicapte Kind. Ze sprak met ministers, deed fotoshoots en interviews en was zelfs in het NOS Journaal te zien. Zaterdag 28 november draagt ze het stokje over aan haar opvolgers.

Tegen eenzaamheid
Marie Claire heeft met haar mede-ambassadeurs hard gewerkt om eenzaamheid onder kinderen met een handicap te bestrijden. Want veel gehandicapte kinderen hebben geen vriendjes in de buurt. Marie Claire, die door een spierziekte in een rolstoel zit, ervaart dat zelf ook: “Kinderen uit de buurt vinden het maar een beetje gek dat ik in een rolstoel zit”, vertelde ze op het NOS Journaal. “Ze negeren me en doen alsof ik niet besta.” Het zou al helpen als kinderen met een handicap in hun eigen buurt naar school zouden kunnen, vertelt ze. “Ik moet 20 minuten met de taxi naar school. Andere kinderen kunnen gewoon na school afspreken met klasgenootjes maar ik zit met die taxi.”

NOS Journaal
Ze is er trots op dat ze met dit verhaal in het nieuws is gekomen; niet alleen op het NOS Journaal maar ook in heel veel andere media. “Zo zien mensen in heel Nederland waar kinderen met een handicap tegenaan lopen. Ze zien wat het Gehandicapte Kind daaraan doet en hoe ze kunnen meehelpen.”

Met een hamer naar de minister
Haar belangrijkste taak als Kinderambassadeur? Dat was toen ze vorig jaar met een sloophamer naar het Binnenhof ging om deze aan te bieden aan ministers Slob en De Jonge. De boodschap: sloop de muur tussen zorg en onderwijs zodat alle kinderen met een handicap naar school kunnen. Marie Claire vond het belangrijk om daar bij te zijn: “De ministers gingen daarna in de Tweede Kamer praten over onderwijs voor kinderen met handicap. Door onze aanwezigheid lieten we ze zien dat dit over ons gaat en dat het belangrijk is.”

De nieuwe Lucille Werner
Door haar ambassadeurschap is ze er ook achter gekomen wat ze later wil worden. “Ik was reporter bij de Bijzondere Eredivisie, de competitie voor voetballers met een handicap, en mocht de spelers en de supporters interviewen. Dat was superleuk. Sinds ik klein ben wist ik niet wat ik wilde worden, nu weet ik dat ik wil gaan presenteren voor tv. Zo blijf ik me ook een beetje inzetten voor kinderen met een handicap. Want zij zien op tv nauwelijks mensen met een handicap aan wie ze een voorbeeld kunnen nemen, behalve Lucille Werner. Ik word dan de nieuwe Lucille.”

Het Gehandicapte Kind is het goede doel voor kinderen met een handicap in Nederland. De stichting helpt ze om te spelen, leren en sporten samen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten. Op 28 november kiest het Gehandicapte Kind drie nieuwe kinderambassadeurs. Dat gebeurt in een spetterende theatershow gepresenteerd door Lucille Werner. Wil je de show live volgen? Meld je dan aan via nsgk.nl/kinderambassadeurs.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.