Home » Nieuws » Kom kijken en doe mee met Klankkidsweken van Het Geklank!

Kom kijken en doe mee met Klankkidsweken van Het Geklank!

Kom kijken en doe mee met Klankkidsweken van Het Geklank!

Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat Het Geklank 100-jarig bestaan zou vieren. Na een feestelijk begin met het Nieuwjaarsconcert in januari 2020 werd het noodgedwongen stil. Gelukkig mag er nu weer gerepeteerd worden en staat op 13 november het Najaarsconcert op het programma. Reserveer deze datum alvast in de agenda! Maar eerst is het de beurt aan de expositie 100-jaar Geklank, die vanaf 18 september te bezoeken is in de Vergulde Swaen, Rotterdamseweg 53-55 in Zwijndrecht. Hier is de rijke historie van de muziekvereniging tentoongesteld en herleven oude tijden. De expositie is geopend op woensdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00.

Naast het mijmeren over het verleden wordt er vooral ook uitgekeken naar de volgende 100 jaar! En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! De komende 4 weken staat in het teken van de Klankkidsweken.

Kom kijken en meedoen bij de Klankkidsweken van Het Geklank!
Op maandag 20 en 27 september en 4 en 11 oktober kunnen alle kinderen uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht gratis kennismaken met muziek bij het Jeugdorkest Klankkids van Het Geklank des Konings in Zwijndrecht.

In het jeugdorkest is altijd plaats voor nieuwe leden, nieuwe leerlingen en/of al gevorderde muzikanten die altijd al in een orkest hebben willen spelen of die het een keer willen proberen. Ook zijn alle instrumenten welkom, dus niet alleen de instrumenten die eigenlijk thuishoren in een harmonieorkest. Speel je bijvoorbeeld viool of gitaar, of zou je graag trombone of klarinet willen leren spelen? Kom dan naar Jeugdorkest Klankkids van Het Geklank op maandag van 18:45 tot 19:30 in gebouw Panoord in Zwijndrecht. Klankkids staat onder leiding van Isabelle Roelofs, conservatorium opgeleid Docent Muziek en hoorniste.

Er zijn in een muziekstuk partijen van allerlei niveaus, dus als je nog weinig ervaring hebt, kun je gewoon leuk meedoen. De muziekstukken die gespeeld worden tijdens de repetities verschillen allemaal. We spelen klassieke muziek, popmuziek en alles wat daar tussenin zit, zodat de kinderen alle stijlen van muziek meekrijgen.

Op het moment wordt er in het orkest gemusiceerd op trompet, klarinet en dwarsfluit in het orkest. Het bijzondere aan dit orkest is dat geen enkel instrument uitgesloten wordt. Zo kun je ook meespelen op harp of gitaar. Het is best uniek dat in ons orkest ieder instrument mee mag doen, maar zo kunnen er wel zoveel mogelijk kinderen meedoen.

Naast het spelen van de stukken gebeurt er nog veel meer tijdens de repetities. De kinderen spelen muziek gerelateerde spelletjes, bespelen met z’n tweeën één instrument of ze proberen elkaars instrument uit. Ook wordt er muziek gemaakt met de boomwackers. Zo krijgen de kinderen echt een band en dat is beter voor het samenspel en leuker voor de kinderen.

Weet je het nog niet helemaal zeker? Kun je nog geen instrument kiezen? Heb je nog geen instrument? Kom dan ook gewoon de gratis proefrepetitie of les meemaken, en dan kunnen we daarvoor zorgen. Instrumenten worden in overleg gratis ter beschikking gesteld.

Naast het jeugdorkest heeft Het Geklank een muziekschool waar lesgegeven wordt door conservatorium geschoolde docenten. Voor meer informatie en antwoord op al je vragen kun je op de website kijken (www.hgdk.nl) en/of een mail sturen naar jeugd@hgdk.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.