Home » Nieuws » Kom kijken en meedoen bij het Jeugdorkest!

Kom kijken en meedoen bij het Jeugdorkest!

Kom kijken en meedoen bij het Jeugdorkest!
Meenhuis

Op maandagmiddag 2 maart is er een open repetitie van het Jeugdorkest van Het Geklank des Konings in Zwijndrecht.
In het jeugdorkest is altijd plaats voor nieuwe leden, nieuwe leerlingen en/of al gevorderde muzikanten die altijd al in een orkest hebben willen spelen of die het een keer willen proberen. Ook zijn alle instrumenten welkom, dus niet alleen de instrumenten die eigenlijk thuishoren in een harmonieorkest. Speel je bijvoorbeeld viool of gitaar of zou je graag trombone of klarinet willen leren spelen, kom dan naar het jeugdorkest van Het Geklank op maandag van 17:15 tot 18:15 op de locatie Balistraat 1 in Zwijndrecht. Ook bij de blokfluiters is er nog plaats. Zij repeteren van 16:45 tot 17:15 op dezelfde locatie. Het Jeugdorkest en de blokfluiters staan onder leiding van Ivo Kouwenhoven.

Dirigent Ivo Kouwenhoven componeert zelf de stukken voor iedere leerling, dus ook als je nog weinig ervaring hebt kun je gewoon leuk meedoen.
De muziekstukken die gespeeld worden tijdens de repetities verschillen allemaal. “We spelen klassieke muziek, popmuziek en alles wat daar tussenin zit, zodat de kinderen alle stijlen van muziek meekrijgen”, aldus Kouwenhoven.

Op het moment wordt er gemusiceerd op trompet, trombone, viool, klarinet, dwarsfluit, keyboard en drums in het orkest. Het bijzondere aan dit orkest is dat geen enkel instrument uitgesloten wordt. Zo kun je ook meespelen op harp of gitaar. “Het is best uniek dat in ons orkest ieder instrument mee mag doen, maar zo kunnen er wel zoveel mogelijk kinderen meedoen”, aldus Kouwenhoven.

Naast het bespelen van de stukken gebeurt er nog veel meer tijdens de repetities. De kinderen spelen muziek gerelateerde spelletjes, bespelen met z’n tweeën één instrument of ze proberen elkaars instrument uit. Zo krijgen de kinderen echt een band en dat is beter voor het samenspel en leuker voor de kinderen.

Weet je het nog niet helemaal zeker? Kun je nog geen instrument kiezen? Heb je nog geen instrument?
Kom dan ook gewoon de gratis proefrepetitie of les meemaken en dan kunnen we daarvoor zorgen. Instrumenten worden gratis ter beschikking gesteld.
Naast het jeugdorkest heeft Het Geklank een muziekschool waar lesgegeven wordt door conservatorium geschoolde docenten. Voor meer informatie en antwoord op al je vragen kun je op de website kijken (www.hgdk.nl) en/of een mail sturen naar jeugd@hgdk.nl

Wil je gewoon eens naar ons Jeugdorkest en onze leerlingen komen kijken en luisteren, dan kan dat op 14 maart tijdens onze voorspeelmiddag, gehouden in de Develhof, Laan van Nederhoven, vanaf 14:00.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.