Home » Nieuws » Kom naar het bezoekerscentrum van Natuurgebied Sophiapolder

Kom naar het bezoekerscentrum van Natuurgebied Sophiapolder

Kom naar het bezoekerscentrum van Natuurgebied Sophiapolder
Meenhuis

Gastvrouwen bieden u in het bezoekerspunt graag een kopje koffie of thee aan.

De Sophiapolder is een zoetwatergetijden natuurgebied waar vele vogels en planten zich enorm thuis voelen. De vrijwillige schippers van het voetveer naar de Sophiapolder varen van maart t/m oktober om bezoekers naar het eiland over te zetten. Je kunt over vlonders en de dijk een prachtige wandeling maken door of langs het gebied. Ook worden er regelmatig excursies gegeven door het Zuid-Hollands landschap.

Door veel bezoekers van het prachtige natuureiland Sophiapolder werd regelmatig aangegeven dat er behoefte was aan een plek voor meer uitleg over de polder in alle weersomstandigheden. Om in die behoefte te voorzien is destijds op initiatief van Ambacht Samen de Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder opgericht. Niet zonder resultaat, want in samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap, beheerder en eigenaar van de polder, is nu het bezoekerspunt gerealiseerd!

Op vrijdag 8 maart 2019 is het nieuwe bezoekerspunt op natuureiland Sophiapolder geopend. Met het onthullen van een beeld van kunstenares de Jong “de Aalscholver”, is het officieel geopend door biologe Froukje Esscher, Han Weber gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, burgemeester Jan Heijkoop van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Michiel Houtzagers directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Het bezoekerspunt is een initiatief van Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder in samenwerking met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en veel vrijwilligers.

Er is een prachtige ruimte gecreëerd waardoor je als bezoeker van het natuureiland nu zowel binnen als buiten van het prachtige gebied kunt genieten. Gastvrouwen bieden u in het bezoekerspunt graag een kopje koffie of thee aan en voor de kinderen limonade en er zijn toiletten.

Exposities en de film “Mijn naam is Sophia”
In het bezoekerspunt, van waaruit je zicht hebt op het rijke vogelgebied, is er een permanente educatieve expositie waardoor je van alles te weten komt over het leven op en rondom de Sophiapolder. Ook zijn er regelmatig wisselende exposities en wordt er de natuur historische film “Mijn naam is Sophia” vertoond.

Verhuur
Om op een unieke locatie te vergaderen of bijeen te komen is het bezoekerspunt ook beschikbaar. Buiten de reguliere vaartijden van de vrijwillige schippers van het voetveer, kunnen wij u een arrangement aanbieden in samenwerking met de lokale cateraar De Paradijshoeve.

Vaartijden schippers
Het veerpontje naar de Sophiapolder is gratis en vertrekt van de Veersedijk 301, waar je ook kan parkeren. De wachttijd is maximaal vijftien minuten, de overtocht duurt 5 à 10 minuten en er kunnen maximaal elf passagiers mee. Honden en fietsen zijn verboden. Het pontje vaart van 1 maart tot 1 november op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 – 17:00 uur. Laatste afvaart is om 16.00 uur.

Vrijwilligers
Als u ook in zo’n prachtige mooie omgeving vrijwilliger wilt zijn, bijvoorbeeld als schipper of als gastvrouw in het bezoekerspunt, komen wij graag met u in contact. Ook als u leuke ideeën heeft voor wervende activiteiten in het bezoekerspunt of op de Sophiapolder kunt u contact met ons opnemen.

Contact
Wilt u de locatie huren of als vrijwilliger u gaan inzetten, neem dan contact met ons op via info@ambachtsamen.nl.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.