Home » Nieuws » Kringloop Hart voor Noord deelt pakketten uit in de wijk

Kringloop Hart voor Noord deelt pakketten uit in de wijk

Kringloop Hart voor Noord deelt pakketten uit in de wijk

In de donkere dagen voor kerst weet kring- en inloopwinkel Hart voor Noord menig hart te raken door bewoners in de buurt te trakteren op een verrassingspakket. In samenspraak met de gemeente werd de wijk Noord uitverkoren tot ‘uitdeelgebied’ en kregen maar liefst zeventig huishoudens spontaan een liefdadigheidsdoos, gevuld met levensmiddelen en een boekje met het Johannes evangelie uitgereikt.

In de laatste dagen van november bracht Hart voor Noord in de Uranusstraat en de Venusstraat in de planetenbuurt van Zwijndrecht bij de bewoners “licht in de duisternis” in de vorm van levensmiddelenpakketten. Jan Westhoff is bestuurslid van kring- en inloopwinkel Hart voor Noord en legt het doel uit van de sympathieke aktie, die voor de tweede keer dit jaar gehouden is. “Onze interkerkelijke winkel bestaat nu ruim een jaar. Omdat we met vrijwilligers werken houden we -na aftrek van de vaste lasten- geld over. Dit geldbedrag willen we ten goede laten komen aan bewoners van de wijk Noord. Zo vloeit onze omzet weer terug naar de mensen in de wijk. In nauw overleg met de gemeente Zwijndrecht wordt vastgesteld welke straten van de wijk Noord dit gebaar goed kunnen gebruiken. Bij de eerste ronde in mei 2017 zijn er 35 pakketten weggegeven, nu lukt het ons zelfs om 70 mensen blij te maken met een pakket. Het is dankbaar werk om te mogen doen. Mensen zijn soms tot tranen toe geroerd als ze deur openen en we hen een pakket aanbieden. Voor sommigen komen we als geroepen”, zegt Westhoff. Toch heeft niet iedereen behoefte aan liefdadigheid. “Een enkeling geeft aan er geen prijs op te stellen, dat komen we ook tegen. Uiteraard respecteren we dat”.

A-merken en het evangelie
De pakketten zijn tot stand gekomen met behulp van ’s lands bekendste kruidenier. “Zonder de positieve instelling en hulp van manager Anne de Been van Albert Heijn Walburg zouden we nooit zoveel pakketten kunnen uitdelen. Zij zorgt voor aantrekkelijke prijzen en levert A-merken. Bovendien is het filiaal ons ook zeer ter wille bij het bestellen van grote aantallen boodschappen. Wij vinden het heel bijzonder dat een plaatselijke supermarkt onze actie zo’n warm hart toedraagt”, aldus Westhoff. Naast 10 levensmiddelen zit er ook een klein boekje in de doos: het Johannes Evangelie. Dit is een gedeelte van de Bijbel. “In Johannes staat de tekst: ‘Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe’. En dat gunnen we iedereen. Daarom hopen we dat mensen naast het gebruiken van de levensmiddelen ook dit boekje zullen lezen”, zegt Westhoff.

Inloop voor een luisterend oor
Bezoekers weten ‘Hart voor Noord’, niet alleen voor kringloopspullen te vinden. “Klanten komen niet alleen naar onze winkel voor koopjes, maar ook voor een praatje en een gratis kop koffie of thee. “Ook als mensen zich zich eenzaam of alleen voelen, zijn ze bij ons welkom. Ze vinden bij ons aandacht en een luisterend oor”, zegt Westhoff bemoedigend.

Wilt u meer weten over deze kringloopwinkel? Loopt u gerust binnen. De winkel is gevestigd op de Burgemeester Jansenlaan 39 te Zwijndrecht. Informatie en openingstijden zijn te vinden op hun website: www.kringloophartvoornoord.nl

Tekst: Jacqueline van Dalen

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.