Afbeelding

Trots op eerste expositie

Kunst en cultuur

Vanaf zijn 4e jaar tekende Dirk de Heer ik al goed gelijkende dieren en dergelijke. Naarmate hij ouder werd haalde hij regelmatig de tekenspullen tevoorschijn. Rond zijn 15e jaar is hij begonnen met zijn eerste muurschildering over de gehele muur met wat potten muurverf. Daarna kwam er steeds meer creativiteit naar voren en maakte hij olieverfschilderijen en alles wat hij maar kon beschilderen. Bloemenvazen, melkbussen... hij ging ermee aan de slag. 

“Toen ik eenmaal kinderen had, werd op de kinderkamers ook altijd de muur beschilderd met tekening op aanvraag. Bij het wisselen van de kamers kwamen er weer nieuwe creatie’s op de muur. Door de jaren heen heb ik portretten geschilderd van mijn dochter en kleinkinderen en vond dat leuk op een creatieve manier. Maar ook dieren en oude culturen bijvoorbeeld. Nu ik met pensioen ben is er gelukkig veel tijd voor mijn hobby en kan ik dagen schilderen. Er zijn al vele schilderijen verkocht aan familie en vrienden en daar ben ik best trots op.”

Vindt u het leuk om zijn schilderijen eens te bezichtigen, dan is dat mogelijk tot juni van maandag tot vrijdag in gezondheidscentrum de Volgerlanden. Bij voorkeur in de middag, dan is het rustig in het gezondheidscentrum.

Gezondheidscentrum de Volgerlanden
Duivengaarde 15, Hendrik-Ido-Ambacht

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.