Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Alex Roeka met zijn theaterconcert ‘Gegroefd’ in Cultureel Centrum Cascade

Alex Roeka met zijn theaterconcert ‘Gegroefd’ in Cultureel Centrum Cascade

Alex Roeka met zijn theaterconcert ‘Gegroefd’ in Cultureel Centrum Cascade
Fotografie: Tim Knol

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Van ingetogen tot uitbundig, van chanson tot potige rock, van Brel tot Waits. Alex Roeka is een bezield woordkunstenaar en gepassioneerd aanbidder. Met zijn theaterconcert ‘Gegroefd’ staat Alex Roeka samen met zijn band vrijdag 12 april in Cultureel Centrum Cascade.

In zijn nieuwe programma verdiept Alex Roeka zich in de verlokkingen van onze tijd en prikt hij de illusie door. Als geen ander vertaalt hij de schaduwzijde van onze tijd in prachtige, levendige beelden. Roeka heeft dit jaar voor de tweede keer een Edison Award gewonnen. Een zeer bijzondere prestatie. De jury: ” Als Alex Roeka gaat zingen, gebeurt er iets. Het is onmogelijk om niet geraakt te worden. Hetzij door zijn rauwe, unieke stemgeluid, dat intens op je afkomt, hetzij door de beeldrijke teksten waar hij patent op heeft. Alex Roeka bezit de gave om als tekstdichter en componist steeds een nieuw facet van zijn diamant te laten schitteren. Op zijn album ‘Gegroefd’ is hij tevens een nieuwe muzikale weg ingeslagen en krijgen zijn teksten een nog diepere dimensie door de formidabele band die hem bijstaat.”

Nu staat hij in de theaters met een prachtig programma naar het gelijknamige album ‘Gegroefd’. Alex Roeka zingt, praat, roept en fluistert over het leven. Roeka’s ongepolijste stem schept in tekst en muziek een volmaakte eenheid. Eerlijk en kritisch, maar boordevol ironie en humor neemt hij u mee naar de verborgen kant. Zingend vanuit de tenen, pratend vanuit het hart. Kwetsbaar en rauw. En dan neemt hij ook nog fenomenale muzikanten mee.

Laat u meevoeren door de prachtige teksten en muziek van Alex Roeka en zijn band op vrijdag 12 april in Cultureel Centrum Cascade. Kaarten kosten € 16,00 en zijn te reserveren via www.stichting-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.