Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Barteljee’s schilderijenverkoop voor Stichting Voor Sara een groot succes

Barteljee’s schilderijenverkoop voor Stichting Voor Sara een groot succes

Het atelier vol met schilderijen en potentiële kopers
Barteljee’s schilderijenverkoop voor Stichting Voor Sara een groot succes

Binnen korte tijd was het streefbedrag al ruim overschreden

Zwijndrecht – In deze rubriek schonken we in week 19 al aandacht aan de voor 20 mei geplande schilderijenverkoop door de schilders van Barteljee. Een verkoop waarvan de opbrengst voor 100% naar de Stichting Voor Sara gaat. De Stichting Voor Sara zamelt geld in voor meer onderzoek voor kinderen die leiden aan de zeldzame spierziekte MDC1A.

Sara Verbrugge uit Dordrecht is getroffen door deze zeldzame ziekte. MDC1A zorgt ervoor dat haar spieren slapper zijn, waardoor ze nog niet kan kruipen. Ook lopen wordt straks lastig of misschien wel onmogelijk. Om te zitten heeft ze een speciale, extra ondersteunende stoel. Ook word je niet heel oud met deze ziekte. Omdat het een uiterst zeldzame ziekte is, in Nederland lijden ‘maar’ vijf tot twintig mensen aan MDC1A, moet er veel geld worden ingezameld om het onderzoek op gang te krijgen. Gelukkig zijn er landelijk veel initiatieven om zoveel mogelijk euro’s binnen te halen.

De verkoopdag
Er konden al snel stickers met verkocht over de prijskaartjes worden geplakt. Op een aantal schilderijen was al op internet flink geboden, maar het meeste werd op de dag zelf verkocht. Een schilderij in het echt bekijken is toch wat anders dan het kijken naar een internetplaatje. Hoewel op de site de formaten stonden vermeldt is het toch overtuigender als je in het echt de grote en de materiaalstructuur kunt bekijken. Er was dan ook genoeg keus, want ondanks dat Bart van der Bom de schilders les geeft, zijn de schilderijen allemaal, zonder uitzondering, totaal verschillend. Juist door het begeleiden en adviseren van de cursisten behouden ze hun eigen stijl, zodat het resultaat niet wordt beïnvloed door de smaak van de docent. Zo is er ook veel variatie in materialen en technieken.

Bart van der Bom
De dag na de verkoop vroegen we de eigenaar en docent van Academie Barteljee over het verloop van de dag. “We hebben gisterenmiddag een heel succesvolle verkoop expositie achter de rug. Er zijn naar schatting ruim 150 bezoekers komen kijken in het atelier van Barteljee aan de Westelijke Parallelweg 50 te Zwijndrecht. Er zijn 41 schilderijen verkocht en de opbrengst voor de Stichting Voor Sara bedraagt € 3130,00. De schilders van Barteljee zijn heel blij met het bedrag en doneren € 3130,00 aan de stichting voor Sara. Bram Verbrugge, de vader van Sara, is ook langs geweest. Hij heeft ons bedankt voor het organiseren van de tentoonstelling en was onder de indruk van het aantal bezoekers en van de kwaliteit van schilderijen.

’s Avonds, bij de bekendmaking van de uiteindelijke opbrengst was hij samen met Emine, zijn vrouw, positief verbaasd over het eindbedrag. De bezoekers aan de expositie wisten, zonder uitzondering, wat het doel van de expositie was en elke bezoeker heeft wel iets gekocht, een schilderij of koffie/thee met taart. Ik vond het fantastisch om te merken dat elke bezoeker bereid was om iets te doneren voor het goede doel. De overgebleven schilderijen verhuizen eind juni 2017 naar de expositieruimte in de Rechtbank Dordrecht aan het Steegoversloot te Dordrecht. Daar worden de schilderijen opnieuw tentoongesteld en te koop aangeboden voor de stichting voor Sara. Deze expositie duurt tot eind september 2017.”

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.