Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Een Brabants geheim

Een Brabants geheim

Een Brabants geheim
Fotografie: Peter van Casteren

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Gerard van Maasakkers is een goed bewaard geheim. Het geheim werd bewaard in Brabant, waar de kunstenaar uit Nuenen al meer dan vijfendertig jaar het leven en de mensen schildert in zijn liedjes. Zijn publiek buiten de eigen provincie groeit gestaag, de geheimhouding wordt langzaamaan verbroken. Zaterdag 2 maart is hij met zijn band te zien in Cultureel Centrum Cascade met zijn theaterconcert ‘Lijflied’.

Met kippenvel op het lijf en tranen in de ogen genoten in 2010 velen in Cascade van het prachtige theaterconcert van de muzikale held uit Brabant, Gerard van Maasakkers. En hij is terug. Gerard geeft zich bloot. ”Hier staat-ie dan, een blote man met kleren aan.” Een meer dan treffende openingszin van Gerard van Maasakkers in zijn nieuwe programma. Gerard van Maasakkers schetst ook nu weer als geen ander in zijn liedjes kleine miniatuurtjes van het leven. De Telegraaf kopte: “Gerard van Maasakkers zingt buitenwereldlijk mooi.” En zo is het! Met ‘Lijflied’ bouwt Gerard van Maasakkers verder aan zijn imposante oeuvre. ”Warme liedjes van een vriendelijke theaterreus”, kopte de Volkskrant. Verpakt in mooie woorden brengt hij zijn persoonlijk verhaal. Zo vertelt hij over het lege huis van zijn overleden ouders, over de tourclub van mannen van 50 die elke zondagmorgen hun kilometers fietsen, over vroeger, over zijn eigen lijf, over zijn liefde en over meer, veel meer. Van Maasakkers neemt je, zoals altijd, mee op reis. Naar dichterbij dan je had verwacht.

Zaterdag 2 maart kunt u dit prachtige theaterconcert van Gerard van Maasakkers en zijn band bijwonen in Cascade. Kaarten kosten € 18,70 en zijn te reserveren via www.stichting-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.