Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Het eerste kinderboek van Marian Slagman

Het eerste kinderboek van Marian Slagman

Het eerste kinderboek van Marian Slagman

Eindelijk gaat het dan toch gebeuren. Na vier jaar er aan te hebben gewerkt komt het eerste werk van Marian Slagman, een kinderboek, uit. Met de titel, “Het verhaal van Fee” zal het boek worden gepresenteerd op drie en twintig mei in de Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht en wel om vier uur.

Het boek is het resultaat van een lang gekoesterde wens van de in Ambacht geboren en getogen Marian Slagman. Als kind las en schreef ze al veel. Op school was dan ook heel blij als ze een opstel moesten schrijven. “Ik weet nog heel goed dat we op een keer de cijfers terug kregen en dat de docent zei dat hij er één voor ging lezen omdat hij die zó mooi vond dat hij er een acht en een half voor had gegeven. Toen bleek het mijn opstel te zijn. Toen hij klaar was bleef hij even stil zei hij dat hij er, na het weer gelezen te hebben, een negen van maakte.” Waarom een kinderboek? “Kinderboeken zijn zo lekker, zo eenvoudig. Je mag alles en het kan heel snel gaan, maar toch heel simpel blijven. Kleine dingen kunnen heel groot zijn.” Toch was het begin moeilijk of eigenlijk het eind was moeilijk. Marian kon namelijk nooit een verhaal afmaken. Ze heeft daarom een cursus gevolgd en zo dat probleem opgelost. Daarmee werd het eerste boek voltooid en besloot Marian het script op te sturen naar verschillende uitgeverijen. De Witte uitgeverij reageerde positief en wilde het boek uit gaan geven. De uitgever stelde wel voor om het boek te voorzien van illustraties. “Na lang zoeken ben ik via, via onder andere in contact gekomen met Esther van der Waal uit Zwijndrecht. Daarna heb ik een aantal mensen een proeftekening laten maken en het werk van Esther beviel me wel.”

De illustratrice is met het complete verhaal aan de slag gegaan en heeft wat de tekst betreft geen invloed op het verhaal gehad. Het zijn de illustraties die haar visie over het verloop van het verhaal weergeven. Daarbij heeft Marian ook zelf wat tekenwerk verricht. De opzet van het boek is om kinderen, in de leeftijd tussen de vijf en tien jaar, een uurtje onschuldig plezier te brengen. Er gebeuren geen nare dingen, er zit geen schurk in, het is gewoon leuk.” Marian schrijft alles op haar laptop zittend op de bank omringd door haar katten. “Als ik begin ben ik ook van de wereld, dan sla ik het eten en drinken over. Soms staat mijn hoofd er niet naar, maar meestal gaat het schrijven praktisch vanzelf.” Dat schrijven gebeurd in haar vrije tijd omdat ze overdag werkzaam is in de marketing en communicatie sector. Haar droom is echter om het schrijven full time te kunnen doen. “Maar ook als dat niet lukt, dan blijf ik toch schrijven.” Haar drijfveer is voornamelijk het idee dat haar boek door kinderen gelezen wordt en in boekenkasten tussen de andere boeken zal staan. “Daar zou ik heel trots op zijn.” Tijdens de presentatie van het boek, door een afgezant van uitgeverij de Witte, zullen Marian Slagman en Esther van de Waal aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en boeken te signeren.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.