Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » illusions of reality: Jurjen Biesbroek exposeert in Fotogalerie Zwijndrech

illusions of reality: Jurjen Biesbroek exposeert in Fotogalerie Zwijndrech

illusions of reality: Jurjen Biesbroek exposeert in Fotogalerie Zwijndrech

Zwijndrecht – Jurjen Biesbroek, woonachtig in Zwijndrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont in de maand november zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: illusions of reality.

“Eigenlijk is er niks echts aan fotografie.” dat zei de beroemde Amerikaanse fotograaf Arnold Newman al. “Zoals we allemaal weten is het maar een illusie waarmee we onze privé wereld creëren.”

En zo is het ook. Bovendien, zodra we een moment hebben vastgelegd, dan is die seconde al vervlogen en maakt geen deel meer uit van onze werkelijkheid.
Zo ziet Jurjen het ook. Hij begon met macrofotografie. Een kleine wereld die met het blote oog nauwelijks waar te nemen is en waarbij grote delen van de beelden bewust onscherp zijn. Dat onscherpe en vage intrigeert hem en zo ontstaan er abstracte beelden die volledig steunen op compositie, lijnenspel en esthetiek. Soms geholpen door beweging aan de beelden toe te voegen.

Na een mentoraat in 2015 komen er stedelijke landschapjes tot stand, samengesteld uit meerdere foto’s. Alles daarbij is echt gefotografeerd, maar niemand heeft het werkelijk in die situatie zo kunnen zien. Een illusie of verbeelding van wat had kunnen zijn. Zelf doet hij de poëtische uitspraak: “De werkelijkheid nu, hoe het was of misschien wel nooit echt is geweest.”

Kenmerkend voor het werk van begin tot eind zijn de zachtheid en schimmigheid, waardoor een mysterieuze en raadselachtige expositie is ontstaan, misschien wel ontwijkend van de dagelijkse harde werkelijkheid.

Jurjen heeft zich pas drie jaar geleden aangesloten bij de fotoclub. Feit dat er nu al een prachtige expositie van zijn werk samengesteld kan worden is te danken aan de zijn talent en passie voor de fotografie. U kunt persoonlijk kennismaken met de fotograaf en zijn werk op zaterdag 5 en 12 november. In het kader van Open Atelierroute is hij ook op zondag 6 november aanwezig.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in november (5, 12, 19 en 26) van 11.00 uur tot 16.00 uur.
In het kader van Open Atelierroute 2016 is de galerie ook op zondag 6 november geopend van 11 tot 16 uur.
De toegang is gratis.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.