Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Inspirerend en optimistisch verhaal over bang zijn door Marc de Hond

Inspirerend en optimistisch verhaal over bang zijn door Marc de Hond

Inspirerend en optimistisch verhaal over bang zijn door Marc de Hond
Fotografie: Bastiaan Musscher

H.I.Ambacht – Het leven van Marc de Hond werd overheerst door angsten. Totdat alles waar hij bang voor was hem vijftien jaar geleden overkwam: zijn internetmiljoenen verdampten, zijn grootouders stierven en tot overmaat van ramp kreeg hij een dwarslaesie. Tot zijn eigen verbazing kwam hij optimistischer en sterker dan ooit uit deze periode. Vrijdag 24 februari legt Marc in zijn tweede theaterprogramma ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ in Cultureel Centrum Cascade uit hoe het hem lukte zijn angsten te overwinnen.

Na zijn eerste theatervoorstelling, ‘Scherven Brengen Geluk’, waarmee hij het 12,5-jarig jubileum van zijn dwarslaesie vierde, komt presentator en theatermaker Marc de Hond nu met zijn tweede productie, Een voorstelling over angsten en hoe deze te overwinnen, aan de hand van het bijzondere levensverhaal van zijn opa. “Ik denk dat als Paul Verhoeven over dit verhaal hoort, hij het direct zou willen verfilmen” aldus Marc.

Marc de Hond was als kind altijd heel bang, voor van alles. “Om kanker te krijgen, maar ook voor heel banale dingen die ik op televisie zag: Bassie en Adriaan, de haai uit Jaws, de duiker uit Amsterdamned, neerstortende vliegtuigen.” Hij had een levendige fantasie en kon na het zien van een enge film nachtenlang niet slapen. Maar inmiddels is hij daar van af. “Op een gegeven moment overkwam mij alles waar ik bang voor was. In 2002 ging het zowel mis met mijn bedrijf als met mijn rug. Toen ik de internetmiljoenen kwijt was en met een dwarslaesie in het ziekenhuis lag, leek het alsof ik niets meer te verliezen had. Het bijzondere is dat ik daarna een prachtig leven heb teruggekregen. Alleen mijn angsten kwamen gelukkig niet meer terug.”

De Hond besloot een voorstelling te maken over angsten. Juist in deze tijden. “Als ik het nieuws volg heb ik het idee dat veel mensen bang zijn. Bang voor moslims, voor terrorisme en aanslagen, maar ook dat populisten, angstzaaiers als Wilders en Trump aan de macht komen. Aan de andere kant leven we in de veiligste tijd ooit. Nog nooit in de wereldgeschiedenis hadden mensen het zo goed en veilig als wij hier, op dit moment, in Nederland. We hebben de hoogste levensverwachting, de meeste welvaart… Volgens mij nemen mensen vanuit angst niet de beste beslissingen. Dus vind ik het de hoogste tijd voor een voorstelling over angst.”

Wilt u leren hoe u de angst moet tegengaan? Marc de Hond is met ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ vrijdag 24 februari te zien in Cultureel Centrum Cascade. Kaarten kosten € 16,00 en zijn te reserveren via www.stichting-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.