Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Joodse muziek in de Trinitatiskapel Dordrecht

Joodse muziek in de Trinitatiskapel Dordrecht

Joodse muziek in de Trinitatiskapel Dordrecht

Dordrecht – Op zaterdagmiddag 27 mei 2017 wordt er bijzonder mooie Joodse muziek uitgevoerd in de sfeervolle Trinitatiskapel (Lutherse Kerk) te Dordrecht. Er klinkt muziek van beroemde Joodse componisten o.a. Joseph Achron, Ernest Bloch en Louis Lewandowski. Het concert wordt verzorgd door organist en pianist Johan den Hoedt en violiste en klassiek geschoold zangeres Alisa van Dijk.

Alisa en Johan hebben veel affiniteit met Joodse muziek. Ze concerteren als muzikaal duo veelvuldig met elkaar. Alisa heeft jaren in Canada gewoond en heeft haar opleiding viool en zang in Den Haag en Groningen cumlaude afgerond. Ze woont sinds september 2016 in Dordrecht en bouwt in deze stad een les en concertpraktijk op. Ze geeft tevens muziekles op een basisschool te Dordrecht en is verbonden aan diverse professionele orkesten.

Johan woont ook sinds zomer 2016 in Dordrecht. Hij is verbonden als organist aan de hervormde gemeente ‘de Wijnstok’ te Dubbeldam. Zijn opleiding heeft hij gevolgd bij de legendarische organist Arie J. Keijzer aan het Rotterdams Conservatorium. Op dit moment studeert hij orgel bij Cor Ardesch. Johan heeft koordirectie gestudeerd te Utrecht en heeft de leiding over een 5 tal koren. De akoestisch mooie ruimte is uitermate geschikt voor Joodse muziek. U kunt deze middag ook genieten van solo’s en samenspel van de musici op orgel, piano, viool. Alisa gaat ook enkele liederen solo zingen met begeleiding van Johan.

De kerk bevindt zich aan de Vriesestraat 22 te Dordrecht. U kunt voor een voordelig tarief parkeren in de nabijgelegen parkeergarage aan de Visstraat. Ook is de kerk makkelijk per fiets te bereiken. De aanvang van het concert is 15:30 uur. De toegang is gratis wel is er een collecte voor de onkosten. Voor meer info zie www.alisavandijk.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.