Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Juf Anja van OBS De Dolfijn exposeert in fotogalerie Zwijndrecht

Juf Anja van OBS De Dolfijn exposeert in fotogalerie Zwijndrecht

Juf Anja van OBS De Dolfijn exposeert in fotogalerie Zwijndrecht

Zwijndrecht – Anja Groot Zwaaftink (1955) woonachtig in Zwijndrecht, lid van fotoclub Zwijndrecht toont in de maand november 2013 haar werk in ‘Fotogalerie Zwijndrecht’, Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: EIGEN BEELD. Wij nodigen U van harte uit om haar fotowerk te komen bekijken.

In het dagelijkse leven staat ze voor groep 3 van de basisschool en brengt ze de jeugd de beginselen bij op het gebied van lezen, schrijven en rekenen. In haar vrije tijd gaat ze graag op reis. Waar ze terecht komt maakt niet zoveel uit, overal kan zij fotograferen. Het belangrijkste daarbij is dat ze erg goed kan kijken en dat is onontbeerlijk voor een fotograaf. Dat goed kunnen kijken helpt in het hele fotografische proces, van opname tot expositie.

Haar werkwijze leidt in het algemeen tot een afgeronde serie van enkele foto’s. Daarin weet ze uit het grote geheel haar essentie te pakken. De samenhang in de series is compositie en harmonie enerzijds, zwart-wit contrast en kleurnuance anderzijds. De getoonde foto’s staan los van de fysieke locaties. Het zijn haar eigen beelden geworden waar ook de beschouwer met zijn of haar eigen beleving in kan opgaan. Uitzonderlijk en opmerkelijk is de verzameling foto’s die ze heeft gemaakt van haar echtgenoot. Uitzonderlijk omdat veel amateurfotografen zich jammer genoeg niet wagen aan foto’s uit hun privé omgeving. Opmerkelijk omdat veel huisgenoten zich jammer genoeg niet willen laten fotograferen. Bij deze een win win situatie dus.

Anja is sinds 2005 lid van Fotoclub Zwijndrecht en heeft al meerdere keren deel genomen aan groepsexposities. Maar inmiddels is haar oeuvre een solo expositie zeker waard, komen kijken dus. Anja is elke zaterdag aanwezig, u kunt dus persoonlijk kennis maken met de fotografe.

Fotogalerie Zwijndrecht:
Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur.
In het kader van Open Atelier 2013 ook op zondag 10 november geopend van 11 tot 16 uur.
De toegang is gratis.

K_Anja Groot Zwaaftink 1c

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.