Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Kaarslicht concert in de Dorpskerk

Kaarslicht concert in de Dorpskerk

Musicus Piet den Uil achter de huispijporgel.
Kaarslicht concert in de Dorpskerk

Musicus Piet den Uil, oud-Ambachter, is op het idee gekomen een concert te verzorgen, dat hij zich voorstelt als een oase-concert. Nu is een concert per definitie al bedoeld om er even uit te zijn. Afstand te kunnen nemen van de beslommeringen van alle dag. Wat hem evenwel opvalt is dat ook in de wereld van de geestelijke muziek nogal eens effect gezocht wordt in het bovenmatige: hardklinkende opzwepende orgelmuziek, liefst zoveel mogelijk toccata’s, koorzang die overstemd wordt met allerlei drukte van instrumentale toevoegingen, kortom bomvol rusteloosheid. En dat terwijl juist het pure zo innemend mooi kan zijn!

Wie zich wil laven in de oase van rustige, maar wel zeer inhoudelijke muziek is, van harte welkom op DV zaterdag 2 februari om 20.00 uur in de sfeervolle Dorpskerk van Hendrik-ido-Ambacht. Piet den Uil zal dan op het fraaie Duyschot-orgel stukken spelen uit meerdere stijlperioden, die gemakkelijk in het gehoor liggen en toch diepgaand zijn. Een boeket van bloemen van componisten die bij tijden allen geïnspireerd geweest zijn door een fenomeen dat hen aantoonbaar verbindt: het spelen met de rustige ontroering van het reine ritme. Met een variant op een bekende winterse uitdrukking: de R is weer in de maat!

Als een uitvoering vergeleken zou worden met een geurend kopje koffie, presenteert Piet den Uil er ditmaal bonbons bij. Welke dat zijn, blijft nog even een verrassing. Maar zoals de bonbon geen koffie is, zal de verassing wel een geluid, maar niet uit orgelpijpen zijn. Op het programma staan werken van Bach (Adagio’s), Wesley (Air en gavotte), Rheinberger (Cantilena), Peeters (Aria), Van Twillert (Trio psalm 49), Sanderman (Andante Gebed des Heeren) en De Jong (Largo en Allegro pslam 75).

De entree is 5 euro per persoon vanaf 16 jaar. Voor bezoekers van onder de 16 jaar is de entree gratis. Wel wordt voor hen de mogelijkheid gegeven tot een vrijwillige bijdrage in de collectezak bij de uitgang. Een soort gezinsformule naar financiële draagkracht dus. U/jij komt dan toch zeker ook?

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.