Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Katinka Polderman tiert welig in Cascade

Katinka Polderman tiert welig in Cascade

Katinka Polderman tiert welig in Cascade
Fotografie: Krijn van Noordwijk

H.I.Ambacht – Cabaretier en beroeps-droogkloot Katinka Polderman is één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters en staat zaterdag 6 mei in Cultureel Centrum Cascade. Ze maakte al vier voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, engagement, rake observaties en doortimmerde liedjes. En ‘Polderman tiert welig’ voort.

Voor haar vijfde programma ‘Polderman tiert welig’ neemt antiheldin Katinka elke avond een haffel nieuwe liedjes mee, een gitaar en een omnichord. Verder laat zij het lot bepalen, want dat levert vaak heel mooie dingen op. Iedere avond is uniek en eenmalig. Niets staat vast, behalve dat het toeval een grote rol zal spelen. Voor wie haar niet kent: Katinka is onverstoorbaar, gortdroog, subtiel en lomp, hilarisch en ontroerend.

Ook buiten het theater is Polderman een bezig bazinnetje. Zo schreef ze een aantal ‘Snapjes’, leerzame liedjes voor de NTR, maakt ze regelmatig een liedje voor het Radio 5 cabaret- en kleinkunstprogramma ‘Andermans Veren’ en heeft ze een vaste column in het theatertijdschrift Scènes. Daarnaast is haar literaire debuut is in de maak. ‘Polderman tiert welig’ ontving een prachtige recensie in het Parool (****): “Hoe lacherig ze soms ook doet over het materiaal (‘dit nummer viel bij de vorige voorstelling af’), het grootste deel is van hoog niveau. De vluchtelingencrisis is al veelvuldig bezongen, maar nog nooit zo geestig als hier door Polderman. In een onvervalst zigeunerlied drukt ze mogelijke nieuwe Nederlanders op het hart dat wij ook zo onze sores hebben. Het is engagement met een kwinkslag, maatschappijkritiek met het vingertje omlaag.”

Kaarten voor ‘Polderman tiert welig’ kosten € 17,00. De voorstelling begint om 20.15 uur. Voor kaarten en meer informatie: www.stichting-cascade.nl of telefonisch via 078 – 681 92 30.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.