Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Kinderen van Jenaplanschool John F. Kennedy winnen ontwerpwedstrijd.

Kinderen van Jenaplanschool John F. Kennedy winnen ontwerpwedstrijd.

Kinderen van Jenaplanschool John F. Kennedy winnen ontwerpwedstrijd.

H.I.Ambacht – Een aantal weken geleden las leerkracht Sonja Vissers van Jenaplanschool John F. Kennedy een artikel in de krant over de wedstrijd ‘ontwerp uw stadion’. Zij nam het artikel mee naar school en veel kinderen uit de bovenbouw werden direct enthousiast en wilden graag meedenken met het ontwerp.

Uit iedere bovenbouwgroep werden een aantal kinderen gekozen die samen gingen ontwerpen onder leiding van een betrokken ouder Nathalie Barten. Na de brainstorm fase werden de ideeën uitgewerkt op een grote rol behang. Aan alles werd gedacht, tot aan het sanitair toe ! Het nieuwe Feyenoord-bolwerk beschikt onder meer over een klimwand aan de buitenkant, een speeltuin en een aanlegsteiger. Voordat het bouwen van de maquette begon kregen de 12 kinderen een rondleiding door Mini World in Rotterdam. Achter de schermen konden zij allerlei vragen stellen aan de deskundigen van Mini World. Met tips en suggesties voor het bouwen gingen de kinderen weer terug naar school.

Binnen Jenaplanonderwijs staat samenwerken, overleggen, onderzoekend- en ontdekkend leren centraal. Geleerde vaardigheden die de kinderen bij het maken van deze maquette heel goed van pas kwamen. Het resultaat was dan ook verbluffend en de kinderen leverden hun ontwerp vol spanning in wat zou de jury vinden van het ontwerp.

Gisteren kregen we het verlossende antwoord. We hebben een winnaar! Leerlingen van de John F. Kennedyschool uit Hendrik-Ido-Ambacht hebben met hun maquette van een nieuw Feyenoord-stadion de eerste prijs in de AD-wedstrijd ‘Ontwerp uw stadion’ in de wacht gesleept. De jury is unaniem: ‘Hartverwarmend wat die kinderen hebben gemaakt’.

De jury onder leiding van advocaat Cherry Almeida viel als een blok voor het mini-stadion van de ‘John F. Kennedy’. “De jongeren hebben aan elk detail gedacht”, luidde het oordeel. “Ze wilden niets missen. Een prachtig ontwerp, niet kinderachtig. Esthetisch mooi, met veel speelruimte voor kinderen. Een heel compleet plan.” Ook Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt was onder de indruk van de transparante, sfeervol verlichte mini-voetbaltempel, het resultaat van vele weken noeste arbeid. “Van binnen en buiten is aan alles gedacht. Er zit echt een heel idee achter. Dat is mooi om te zien”, luidt zijn mening.

Het door de scholieren gefabriceerde sportcomplex biedt plaats aan 63.000 supporters, ligt aan de rivier, heeft een F-vormige aanlegsteiger en beschikt over veel extra’s voor kinderen, zoals een klimwand aan de buitenkant en een speelterrein. Door grote ramen in de vorm van een voetbal hebben bezoekers ruim zicht over de Nieuwe Maas. De overkapping is ‘golvend’ geconstrueerd, als verwijzing naar de rivier.
De maquette uit Hendrik-Ido-Ambacht is tot het einde van het jaar te zien in de collectie van attractie Mini World Rotterdam aan het Weena.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.